تقویت صنایع تکمیلی دانش‌بنیان/ امنیت غذایی در سایه محصولات کشاورزی | یکتاپرس
پرونده تحقق شعار سال 5/ یکتا گزارش می دهد؛
بخش کشاورزی سهم مهمی در تولید ناخالص داخلی کشور و همچنین در اشتغال‌ زایی مردم ایران داشته است.
کد خبر: ۸۰۳۶۷
۰۹:۰۰ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۱

ت دانش‌بنیان/ امنیت غذایی در سایه محصولات کشاورزی

به گزارش گروه اقتصادی یکتا، بهبود و افزايش بهره وری کشاورزی نتيجه انتقال از نظام هاي توليد منبع محور به نظام های توليد دانش بنيان است، در عصر فرا صنعتی، یکی از ارکان پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشوری، شکوفایی موسسات دانش بنیان است.

در کشور ما نی زاخیرا توجه ویژه ای به رشد و شکوفایی این موسسات در بین سیاست گذاران شکل گرفته، اما نکته بسیار مهم در این میان، شاخص های مناسب همراه با یک تعریف صحیح از شرکتهای دانش بنیان بر اساس شرایط کشور است.

بخش کشاورزی که در گذشته عمده ترین فعالیت های اقتصادی محسوب می شود، با شکل گیری و رشد نظام سرمایه داری در اروپا، به گونه ای تکامل یافت که در حال حاضر با فعالیت های صنعتی در کشورهای پیشرفته در آمیخته و نقش مهمی در جریان تمرکز سرمایه دارد.

امنیت غذایی کشور به طور مستقیم به تولیدات بخش کشاورزی وابسته است و هرگونه اختلالی در روند تولید این بخش می تواند به طور مستقیم، امنیت غذایی، اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی کشور را تهدید کند. همه این موارد می تواند ایده راه اندازی یک شرکت دانش بنیان در حوزه کشاورزی باشد.

آنچه دیگران میخوانند:ابعاد پنهان تراز تجارت غیرنفتی ایران در 1400

مدیرعامل فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی با اشاره به اینکه 53 درصد از محصولات کشاورزی در صنایع غذایی مصرف می شود، گفت: علت ایجاد این تشکل در سال 1396، فقدان متولی برای این حوزه با وجود آنکه صنایع غذایی بالاترین پیشرفت را در سطح کشور داشته است اما مظلوم و مغفول واقع شده است.

مدیرعامل فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی تصریح کرد: در ذیل فدراسیون صنایع غذایی، تعداد 10  شرکت دانش‌بنیان مشغول به فعالیت است و انتقال تجارب این مراکز در واحدهای صنایع تبدیلی جزو برنامه‌ها است.

رئیس هیات مدیره فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی گفت: در مدیریت کشور و در حوزه غذا از ظرفیت‌های بسیار مناسبی برخوردار هستیم که اغلب به علت فرصت‌سوزی‌ها و نابلدی‌های مدیریتی از بین می‌رود.

براساس این گزارش، بخش کشاورزی سهم مهمی در تولید ناخالص داخلی کشور و همچنین در اشتغال‌ زایی مردم ایران داشته و نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند، دستیابی به امنیت غذایی، کسب درآمد های ارزی و استقلال سیاسی و اقتصادی از عمده ‌ترین ضرورت‌های توجه به بخش کشاورزی است و توسعه کشاورزی بدون نگرش پایداری به آن موجب بروز مسائل و مشکلاتی شده است که مصرف بی رویه مواد شیمیایی و تخریب محیط زیست از عمده‌ ترین آن‌ها است.

انتهای پیام/

برچسب ها: دانش بنیان

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: