به گزارش گروه اجتماعی یکتا پرس، به گفته متخصصان امگا ٣ يک ضدالتهاب مطلوب است كه تاثير مثبتی بر سيستم اسكلتی عضلانی و كنترل التهاب ناشی از برخي بيماریها دارد.
بسیاری از بیماری های انسان به نوعی با فرآیند های التهابی در ارتباط است و یکی از فواید امگا 3 تنظیم فرآیندهای التهابی ایفا میکند. این اسید چرب بهعنوان یکی از موثرترین مواد طبیعی در کاهش التهاب شناخته میشود. امگا3 همچنین به عنوان یک عامل مهم در تعدیل سیستم ایمنی شناخته شده و بنابراین در بهبود انواع بیماریهای خودایمنی نظیر روماتویید آرتریت کاربرد دارد.
علاوه بر کمبود امگا 3، تناسب مصرف و نسبت میزان امگا 3 به امگا 6 در بدن بسیار مهم است، همچنان که در بیماران دچار سندرم درد مزمن نشان داده شده که این نسبت کاهش یافته و دیده شده مصرف امگا 3 میتواند در کاهش علایم درد و خستگی آنها موثر باشد که مکانیسم احتمالی آن را کاهش تولید واسطههای دخیل در ایجاد التهاب میدانیم. جدا از عوامل و بیماریهای بیشماری که منجر به احساس خستگی میشوند، خستگی میتواند یکی از نشانههای کمبود امگا3 باشد که در کنار آن افراد از خشکی پوست و ریزش مو، اشکال در حافظه و تغییر خلق و خو شاکی هستند و تعدادی از این افراد هم به دلیل ضعف سیستم ایمنی همیشه احساس مریضی و سرماخوردگی دارند. مصرف امگا 3 در بیماران مبتلا به کمردرد و گردندرد نیز میتواند به میزان قابلتوجهی مصرف داروهای ضدالتهاب و مسکنها را کاهش دهد و در مواردی جایگزین مناسبی برای اینگونه داروها باشد.
برخی از افراد به جای اینکه ماهی بخورند، خودسرانه به مصرف مکمل و قرصهای امگا3 روی میآورند. اگرچه مصرف این نوع مکمل و قرصها التهاب را کم میکند، باعث کاهش سطح تریگلیسرید خون میشود و مشکلات را حل میکند اما با توجه به اینکه مصرف زیاد قرصهای امگا3 باعث سیالیت خون میشود و در طولانیمدت قند خون را بالا میبرد، حتیالامکان باید از مصرف خودسرانه آن اجتناب کرد. مصرف طولانیمدت و روزانه آن میتواند عوارضی به همراه داشته باشد. با توجه به اینکه امگا3 یک نوع اسید چرب است، اگر بیش از مقدار مورد نیاز مصرف شود، با اسید چرب امگا6 که برای عملکرد بینایی و مغزی لازم است، رقابت میکند و میزان جذب آن را پایین میآورد. مصرف مکمل و قرص امگا3 حتما باید تحتنظر پزشک صورت بگیرد. در صورتی که التهابی در بدن وجود داشته باشد و پزشک مصرف مکمل امگا3 را توصیه کند، مصرف آن برای یک دوره بلامانع خواهد بود. افرادی هم که به هیچ وجه علاقهای به خوردن غذاهای دریایی ندارند، میتوانند منابع گیاهی مثل روغن کلزا را در برنامه غذایی خود بگنجانند یا اینکه در نهایت از مکمل امگا 3 دو روز در هفته استفاده کنند.
یافتههای قبلی جنیفر فنتون نشان میدهد تغذیه موشها با اسیدهای چرب امگا ۳ زیاد، خطر ابتلا به کولیت و تضعیف ایمنی را افزایش میدهد.
در این زمینه، سرویس بهداشت ملی انگلیس هشدار داد که ماهیهای چرب میتوانند حاوی سطوح پایینی از آلایندهها باشند که ممکن است در بدن ایجاد شود. به همین دلیل، تعداد وعدههای غذایی که برخی از گروهها باید در هفته بخورند، محدودیت دارد.
انتهای پیام/