سالانه حدود ۲۰ هزار نفر بر اثر سوانح رانندگی در کشور به کام مرگ کشیده میشوند که حدود سه هزار نفر از آن کودک هستند و بالغ بر ۸۰ درصد آنها در سن مولد قرار دارند. نکته قابل توجه اینجاست که طبق اظهارات پلیس و پزشکی قانونی ۵۲ درصد جانباختگان دردَم یا در صحنه تصادف بر اثر شدت جراحات وارده فوت میکنند.
کشورهای توسعه یافته جهان خودروهای تولیدی یا وارداتی را بر اساس سنجش استحکام و مقاومت بدنه خودروها در آزمونهای واقعی درجهبندی و ارزیابی میکنند. برای دستیابی به استحکام بدنه معمولاً کشورها نسبت به ایجاد مراکز آزمون تصادف یا به عبارتی مرکز «شبیهسازی تصادف» اقدام میکنند.
این مراکز که تقریباً در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله کشورهای توسعه یافته در بخش حمل و نقل چندین دهه مورد استفاده قرار میگیرند، با انجام آزمایشهای مختلف بر روی خودروها، نقاط ضعف آنها را در تصادفات شناسایی میکنند. این اطلاعات به شرکتهای خودروسازی کمک میکند تا طراحی خودروها را بهبود بخشند و ایمنی آنها را افزایش دهند.
علاوه بر این ارزیابی به مجموعههای نظارتی مانند پلیس و سازمان استاندار اجازه رصد وضعیت استحکام وسائل نقلیه تولیدی و وارداتی را فراهم می کند. مراکز آزمون تصادف، عملکرد ایمنی خودروها را در شرایط مختلف تصادف ارزیابی میکنند. این ارزیابی شامل بررسی مواردی مانند میزان آسیب وارده به سرنشینان، عملکرد کیسههای هوا و کمربندهای ایمنی، و استحکام ساختار خودرو است.
انتهای پیام/