گروه فرهنگ و هنر یکتا؛ توبیاس وولف سال ۱۹۴۵ در آلاباما به دنیا آمد. اما در واشینگتن بزرگ شد. او مدتی در پالو آلتو، کالیفرنیا در کالیفرنیا به تدریس برنامههای داستاننویسی و ادبیات پرداخت.
وولف به خاطر مجموعههای داستان کوتاه شهرت زیادی دارد. او در کنار ریموند کارور، ریچارد فورد،آن بیتی و دیگر نویسندگان مینیمالیست از پیشتازان داستان کوتاه امروز آمریکاست. او سه بار برنده جایزه آُ_هنری شده و به خاطر مجموعه داستانهای کوتاه، رمانها و خاطراتش مورد تقدیر قرار گرفتهاست.
وولف در مجامع ادبی، همانقدر که به عنوان یک نویسنده مورد احترام است،به عنوان یک استاد ادبیات هم مورد تقدیر و تکریم است. او پس از بنا نهادن انجمن ادبی در دانشگاه استانفورد در خلق آثار ادبی در آن انجمن همت گمارد. او به مدت هفده سال سرپرستی خلق آثار ادبی در دانشگاه سیراکوز را به عهده گرفت. سال ۱۹۹۷وولف باز به استانفورد بازگشت.
بهترین کتابهای توبیاس وولف
کتاب انجیل سفید مجموعهای از چند داستان کوتاه از توبیاس وولف است که اسدالله امرایی به فارسی ترجمه و منتشر کرده است. داستان های جدیدی در این مجموعه وجود دارد که منعکس کننده ی نحوه ی نگارش نویسنده در چند سال گذشته است و "وولف" همچنین طیف وسیعی از داستان های قبلی خود را انتخاب کرده است. وی معتقد است که عمل نوشتن یک فرایند پویا از تکامل و بازنویسی و انتشار است و بنابراین داستان های او همانطور که او نیاز آن ها را می بیند، تکامل می یابند. "انجیل سفید" کتابی است که هیچ خواننده ای از داستان های "وولف" نباید آن را از دست بدهد.
کتاب دزد پادگان(The Barracks Thief)در سال 1984 منتشر شد. داستان دربارهی زندگی سه جوان است که به ارتش ملحق شدهاند تا به جنگ ویتنام بروند.آنها در طی اتفاقاتی به یکدیگر نزدیک و باهم صمیمی میشوند ، اما دزدیای که در پادگان رخ میدهد پایههای دوستی آنها را حسابی متزلزل میکند.
کتاب زندگی این پسر (This Boy's Life)که در سال 1989 چاپ شد، شرح ماجراهایی است که توبیاس وولف و مادرش، بعد از جدایی پدر و مادر، پشتسر گذاشتند. این اثر در قالب خاطرهنویسی منتشر شده و دربردارندهی تمام افکار درونی نویسنده در دوران کودکی و نوجوانیاش است. ”زندگی این پسر” جایزه کتاب لسآنجلس تایمز را در بخش زندگینامه نویسی از آن خود کرد. همچنین بر اساس این کتاب فیلم موفقی در سال ۱۹۹۳ با هنرمندی رابرت دنیرو و لئوناردو دی کاپریو ساخته شد. نشریهی تایم کتاب زندگی این پسر را که بهنوعی مهمترین اثر توبیاس وولف به شمار میآید، اثری «فراموشنشدنی» توصیف میکند و بیان میکند که وولف با نوشتن این کتاب، سبک خاطرهنویسی را متحول کرده است.
کتاب مدرسهی قدیم(Old School)در سال 2003 انتشار یافت. داستان دربارهی نوجوانی از خانوادهای فقیر است که در یک مدرسه، در رقابت و اشتیاق و آرزوی نویسنده شدن و دیدار با یکی از بزرگترین نویسندگان عصر روز هایش را شب میکند.
کتاب در ارتش فرعون (۱۹۹۴) نام دارد که بر خاطرات و تجربیات نویسنده در جنگ ویتنام استوار است. کتابی که قالب آن به طور ویژه دوست داشتنی است. هر فصل در واقع یک داستان کوتاه مختص به خود است. هیچ پیشرفت خطی واقعی وجود ندارد، اما هنوز یک پیشرفت وجود دارد. "ارتش فرعون" در ویتنام شروع می شود، درست بعد از اینکه "توبیاس وولف" و دوستش برای تماشای مراسم ویژه شکرگزاری بونزانا یک تلویزیون رنگی را دزدیدند!این کتاب توسط منیر شاخساری ترجمه و به چاپ رسیده است.
کتاب دزد سرباز خانه (۱۹۸۴)داستان طنزسه چترباز است که از یک انبار مهمات در شمال کارولینا زیر آتش دشمن نگهبانی میکنند. آندره دیوباس منتقد آمریکایی دربارهٔ این کتاب گفتهاست«اگر کلمات میتوانستند روی کاغذ صدا بدهند،شما صدا ی فریاد مرا میشنیدید که همین حالا به شما توصیه میکنم این کتاب رابخوانید.»
انتهای پیام/