به گزارش گروه فرهنگ و هنر یکتا، صبح امروز آیین افتتاح کتابخانه عمومی بینش پاسارگاد روستای اشترمل شهرستان تویسرکان که توسط بانک پاسارگاد احداث و به نهاد کتابخانههای عمومی اهدا شد؛ با حضور مدیرعامل بانک پاسارگاد؛ معاون اداری و مالی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی؛ فرماندار تویسرکان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان و اهالی روستای اشترمل برگزار شد.
معاون اداری و مالی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این آیین اظهار کرد: بانک پاسارگاد منشأ خیر بسیاری در همدان شده و ما امروز نهمین کتابخانه اهدایی این بانک را در استان افتتاح میکنیم.
محمد احمدوند با بیان اینکه بانک پاسارگاد در سال ۹۴، ۶ باب کتابخانه در استان و سال ۹۹ دو کتابخانه دیگر در ملایر و تویسرکان بنا کرده است افزود: ما در نهاد کتابخانههای عمومی کشور وظیفه داریم در خصوص تجهیز کتابخانهها و تأمین نیروی تخصصی اقدام کنیم و یکی از نیروهای برجسته خود را در این کتابخانه قرار دادیم.
وی با اشاره به اینکه کتابخانهها در نگاه جدیدی که در دنیا همهگیر شده، دیگر محلی صرفاً برای امانت کتاب نیست و یک مرکز کتابرسانی فرهنگی به حساب میآید تصریح کرد: در حال حاضر در کتابخانهها بیش از ۴۰ خدمت فرهنگی ارائه میشود و در برخی از کتابخانههای خاص به ۶۰ خدمت هم میرسد.
معاون اداری و مالی نهاد کتابخانههای عمومی کشور ادامه داد: کتابخانه امروز محلی است که با بهرهگیری از تکنولوژیهای جدید به منابع اطلاعاتی گوناگون دسترسی پیدا میکنیم و امروز اعضا در کتابخانههای به منابع اطلاعاتی فارسی و غیر فارسی دسترسی دارند و میتوانند از آن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه در کتابخانههای بزرگتر بخشهای تخصصی مهارتآموزی داریم خاطرنشان کرد: ۱۶۰ سرفصل آموزشی در نهاد تعریف شده که این تعداد در بسیاری از کتابخانههای ما قابلیت ارائه دارند.
احمدوند تأکید کرد: در بسیاری از مناطق به ویژه روستاها کتابخانه تنها مرکز فرهنگی منطقه است و این اهمیت کتابخانه، توجه سایر مسئولان به ویژه افرادی که در حوزه فرهنگ مشغول هستند را میطلبد.
وی گفت: در کتابخانههای عمومی توسعه اپلیکیشنهای کتابخوانی را در دستور کار قرار دادیم و امسال کتابخانه بدون کتاب را راهاندازی میکنیم، مرکز این کتابخانه در تهران خواهد بود اما در بستر فناوری اطلاعات، دسترسی کتابخانههای دیگر به منابع آن برقرار خواهد شد.
معاون اداری و مالی نهاد کتابخانههای عمومی کشور اظهار کرد: در برخی از کتابخانهها اتاق علم بر پا شده که دانشآموزان و دانشجویان میتوانند آموزشهای علمی را به صورت مجازی انجام دهند، همچنین توافقهایی با مراکز فنی و حرفهای برقرار کردیم.
وی با بیان اینکه نگاه به کتابخانهها باید تغییر کند چراکه این مکان تنها امانت کتاب و سالن مطالعه نیست تاکید کرد: کتابخانه مرکز یادگیری و تجمع یادگیرندگان است و امیدواریم روزی برسد که در هیچ روستایی مشکل دسترسی به کتاب را نداشته باشیم.
کتابخوانها کمتر آسیب میبینند
فرماندار تویسرکان نیز اظهار کرد: شهرستان تویسرکان یکی از شهرستانهای فرهنگی کشور است، به طوری که ۱۵۰ سال است در آن نماز جمعه برگزار میشود و قدمت حوزه علمیه تویسرکان به دوران صفویه بازمیگردد، همچنین نخستین کتابخانه عمومی استان همدان نیز در دهه ۴۰ شمسی در تویسرکان ایجاد شده است.
حسین افشاری با بیان اینکه نگاه فرهنگی بانک پاسارگاد در همدان جای قدردانی دارد تصریح کرد: ساخت کتابخانه عمومی نشان از عمق نگرش مسئولان این مجموعه دارد چراکه ما در بررسی آسیبهای اجتماعی میبینیم کمترین گروهی که درگیر مشکلات میشوند، افرادی هستند که با کتاب ارتباط دارند و بیشترین گروهی که آسیب میبینند، افراد دور از حوزه مطالعه و اندیشه هستند.
وی با اشاره به اینکه اشترمل یک روستای قرآنی است، گفت: از مردم روستای اشترمل باید تقدیر کرد که با اهدای زمین و همراهی خود باعث شدند این اقدام به نتیجه برسد.
کتابخانه یکی از نیازهای اساسی روستای اشترمل بود
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اهمیت بحث کتابخانه و احداث زیرساخت لازم برای اینکه امر کتابخوانی سهلتر شود، بسیار والاست و یکی از نیازهای فرهنگی، مردم این منطقه کتابخانه بود که محقق شد.
محمدمهدی مفتح تأکید کرد: باید برای اینکه بانک پاسارگاد در این راه گام برداشته است اهمیت قایل شویم چراکه کار بسیار ارزشمندی است که در راه اهداف انقلاب اسلامی و افزایش بینش مردم و ایجاد فضا و امکانات مطالعه انجام شده است.
پایان پیام