به گزارش گروه اقتصادی یکتا ، لایحه بودجه که شامل پیشبینی درآمدها و هزینههای دولت برای مدت یک سال است، برای سال 1402 از سوی دولت به مجلس ارائه شده است؛ بر اساس توافق داخلی بین کمیسیون بودجه مجلس و سازمان برنامه و بودجه، قرار بود لایحه بودجه 1402 دو مرحلهای ارائه شود اما پس از آن با رد شدن موضوع از سوی شورای نگهبان، قرار شد لایحه به صورت کامل و بعد از لایحه برنامه هفتم، ارائه شود.
* پیشبینی فروش روزانه 1.4 میلیون بشکه نفت در لایحه بودجه 1402
بررسی و پیگیری خبرنگار درباره ارقام مهم لایحه بودجه 1402 حاکی است که در لایحه پیشبینی شده است که سال آینده روزانه به طور متوسط 1.4 میلیون بشکه نفت و معادل آن گاز صادر شود.
* پیشبینی قیمت 85 دلاری هر بشکه نفت در لایحه بودجه
در لایحه بودجه 1402 قیمت نفت برای سال آینده به طور میانگین 85 دلار برای هر بشکه پیشبینی شده است و نرخ محاسباتی دلار حاصل از صادرات نفت برای بودجه، 23 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
* رشد 26 درصدی بودجه عمرانی در لایحه بودجه 1402
همچنین طبق اطلاعات به دست آمده، بودجه عمرانی برای سال آینده با رشد 26 درصدی نسبت به قانون بودجه 1401 به رقم 328 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
* یارانه نقدی در لایحه بودجه بدون تغییر
برای سال آینده منابع پرداخت یارانههای نفتی بدون تغییر خواهد بود بنابراین یارانههای نقدی برای سال آینده همانند روال سال جاری خواهد شود.
* لایحه بودجه تقدیمی دولت به مجلس تراز و بدون کسری تنظیم شده است
طبق اطلاعات به دست آمده لایحه بودجه تقدیمی دولت به مجلس، تراز است یعنی بدون کسری تنظیم شده است و سال قبل از آن هم در ابتدا بدون کسری تنظیم شده بود که بعداً با پیشنهاد نمایندگان مجلس و هزینهتراشیهای مختلف 160 هزار میلیارد تومان به سقف لایحه بودجه سال گذشته اضافه شد.
* در 9 ماه امسال 83 هزار میلیارد تومان بودجههای عمرانی به پروژهها اختصاص یافت
بنابراین در 9 ماه امسال 83 هزار میلیارد تومان بودجههای عمرانی به پروژهها اختصاص یافته است و در سه ماه باقیمانده از سال، اختصاص بودجههای عمرانی بیشتر از 9 ماه گذشته از سال خواهد بود.
* 88 درصد بودجه مصوب 9 ماهه 1401 محقق شده است
تاکنون 88 درصد بودجه مصوب 9 ماهه 1401 محقق شده است که نسبت به آبان ماه که 80.5 درصد محقق شده بود، 7.5 درصد افزایش داشته است.
البته این نکته هم قابل ذکر است که طبق روال، بودجههای عمرانی تا تیر ماه سال آینده هم قابل هزینهکرد در پروژههای عمرانی است بنابراین مهم اختصاص اعتبار به پروژهها است و هزینهکرد آن حتی 4 ماه بعد از سال هم فرصت دارد.
پایان پیام/