به گزارش گروه فرهنگ یکتا به نقل از روابط عمومی انجمن ادبی ایران، پروفسور حسن امین، فیلسوف، حقوقدان و ایرانشناس در سخنرانی خود ایران درودی را یک نقاش جهانی نام و از مفاخر ایران خواند که وی نام او را در کنار نگارگران تاریخی ایران از مانی تا کمال الملک در شاهنامه امین آورده است.
این برنامه بزرگداشت، به مناسبت سالروز تولد ایران درودی (متولد ۱۱ شهریور ۱۳۱۵ در مشهد)، در موزه بانک ملی ایران برگزار شد و دلیل برگزاری این مراسم در موزه بانک ملی آن بود که این بانک سال ها پیش تعدادی از آثار این هنرمند را خریداری کرده است که اکنون ارزش موزه ای یافته و به این مناسبت رونمایی شد.
سخنرانان و هنرمندان و هنر دوستان حاضر، از تاخیر در تاسیس موزه اختصاصی ایران درودی گله داشتند و اظهار امیدواری کردند که موزه این "نقاش نور" هرچه زودتر به کمک مسئولان شهری پایتخت به سامان رسد.
گفتنی است که چند سال پیش کلنگ موزه ایران درودی زده شد، یعنی ایران درودی شخصا هم خانه خود را در پاریس فروخت و پول آن را به ایران آورد که این موزه در تهران ساخته شود و هم نزدیک دویست تابلو نقاشی خود را با سند محضری در دفتر اسناد رسمی به ملت ایران اهدا کرد که این موزه با آثار هنری اش از او به یادگار بماند. اما این پروژه پس از موافقت های اولیه در شهرداری تهران متوقف مانده و این نقاش نام آشنا که دغدغه ایران و فرهنگ و هنر ایران را داشت به رغم پیگیری مستمر تا روز درگذشتش در هفتم آبان 1400 به آرزویش که افتتاح این موزه بود. نرسید, در حالی که ساختن این موزه حرکتی در راستای غنای فرهنگ و هنر معاصر است.
مراسم بزرگداشت ایران درودی در اولین سالگرد تولد او در غیاب خودش بود که ده ماه پیش درگذشت. این مراسم با همکاری موسسه ایراندخت درودی و موزه بانک ملی ایران برگزار شد و تعداد زیادی از شخصیت های فرهنگی و هنری از جمله مدیران هنری کشور و نیز دوستان و دوستداران این هنرمند پرآوازه که راوی بیقراری ها و دغدغه های انسان معاصر بود، باحضور خود بر رونق مجلس افزودند، از جمله: پرفسور حسن امین، احمد محیط طباطبایی، محمدرضا کارگر، علی عزتی، جلال آلدین سخا. جعفر صابری،ایرج خالصی، بهنام سعادتیان، دکتر یزدانی، کوهستانی نژاد، غنی زاده، سارا جاودان و ...
دیگر سخنرانان این مراسم، سید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه های ایران ( آیکوم) ، دکتر محمدرضا کارگر مدیرکل سابق موزه ها در وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و دکتر جعفر صابری مدیر موسسه آشتی و سردبیر مجله همسر بودند.
در حاشیه این برنامه، یکی از آثار هنری خانم سارا جاودان به دست مهندس احمد کجوری به دکتر محمدرضا کارگر مدیر کل پیشین موزه های کشور در وزارت میراث و دیگری به دست پروفسور امین به مهندس علی عزتی رئیس انجمن هنرمندان خود آموخته اهدا شد.
این مراسم پرشور با بازدید حاضران از نقاشی نیمه تمام ایران درودی به پایان رسید.
انتهای پیام/