تحولات بازار خودرو در سال 1401/ گام مهم دولت سیزدهم در اجرای واردات خودرو | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می دهد؛
مجلس به منظور رفع انحصار در صنعت خودروسازی و ساماندهی بازار خودرو، واردات 70 هزار دستگاه خودروی سواری در سال 1401 را پیش‌بینی کرد.
کد خبر: ۷۶۷۲۹
۰۹:۱۲ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۰

بازار خودرو در سال 1401/ گام مهم دولت سیزدهم در اجرای واردات خودرو

به گزارش خبرنگار اقتصادی یکتاپرس، در دولت گذشته با افزایش قیمت خودرو، میزان تقاضای مردم نسبت به خرید خودرو هم کاهش یافت. 

بهروز محبی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: یکی از سه مسئله مهم کشور که باعث معضلاتی هم شده، خودرو است. دهه‌هاست در خودروسازی با مدیریت دولتی و انحصار مواجه هستیم و این‌ها مشکلات اصلی ما است.

او ادامه داد: اگر نگاه ما برای مقایسه کیفیت خودرو‌های داخلی، مقایسه آن‌ها با خودروهای خارجی که به صورت دائم یک ارتباط جهانی با هم دارند و می‌توانند خود را ارتقا دهند باشد، کیفیت نسبت به سطح جهانی پایین می‌آید.

نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: مجلس به منظور رفع انحصار در صنعت خودروسازی و ساماندهی بازار خودرو، واردات 70 هزار دستگاه خودروی سواری در سال 1401 را پیش‌بینی کرد.

حسینی‌کیا درباره اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر ضرورت رفع انحصار در صنعت خودروسازی، تصریح کرد: مجلس به منظور رفع انحصار در این صنعت و ساماندهی بازار خودرو در بودجه سال 1401، واردات 70 هزار دستگاه خودروی سواری در سال آینده را پیش‌بینی کرد.

نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: امیدواریم شورای نگهبان در شرایط فعلی نگاه مثبتی به واردات خودرو داشته باشد و این مصوبه را تائید کند تا گامی برای شکستن انحصار صنعت خودروسازی و انگیزه‌ای برای ارتقا کیفیت خودروهای تولیدی فراهم شود.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی نوع سیاست‌گذاری و مدیریت خودروسازی‌ها را از جمله عوامل بسیار مهم در ناکارآمدی این صنعت دانست و گفت: اگر از صنعتی به صورت گلخانه‌ای و مصنوعی حمایت شود، این صنعت پایدار نخواهد بود.

مرحبا با بیان اینکه حمایت از تولید داخل نباید به گونه‌ای باشد که با کوچک‌ترین تغییری، صنعت دچار مشکل شود، ادامه داد: در حال حاضر خودروسازان، قطعه‌سازان و مصرف‌کنندگان از وضعیت صنعت خودرو ناراضی هستند؛ چرا با وجود گران بودن خودروها، خودروسازان ادعای زیان‌ده بودن دارند؟ چرا قطعه سازان میلیاردها تومان از شرکت‌های خودروسازی طلبکار هستند؟

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد:گاهی شنیده می‌شود که برخی دست‌اندرکاران صنعت خودرو صحبت از زدو بند می‌کنند. باید مشخص شود که در صورت درستی این ادعا چرا این اتفاق در صنعت خودروسازی کشور رخ می‌دهد؟

وی درباره تاثیر واردات مدیریت شده خودرو بر ارتقا کیفیت و تعدیل قیمت، توضیح داد: اگر از صنعتی به صورت گلخانه‌ای و مصنوعی حمایت شود، این صنعت پایدار نخواهد بود؛ هرچند نباید دروازده‌ها را به روی واردات بیش از اندازه باز کرد زیرا با واردات خودروهای باکیفیت، مردم به سراغ خرید خودروهای داخلی نمی‌روند اما بستن کامل مرزها به روی واردات خودرو نیز سم است.

آنچه دیگران میخوانند:ضوابط واردات خودرو در اختیار دولت است

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: باید به منظور ایجاد انگیزه برای خودروسازان برای تولید محصولات باکیفیت و براساس تکنولوژی روز دنیا واردات انجام شود در واقع باید درصدی از بازار خودرو، در کلاس‌هایی که خودروسازان ایرانی تولید می‌کنند یعنی خودروهایی که مورداستفاده مردم عادی نیز باشد، واردات انجام گیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت معایب صنعت خودرو را زیاد، اما قابل حل دانست و گفت: سازوکارهای مدیریتی در صنعت خودروسازی باید تغییر کند، زیرا روابطی در خودروسازی شکل گرفته که با منافع مردم هم‌راستا نیست.

وی از برنامه زمان‌بندی 2 ساله برای اصلاح صنعت خودرو خبر داد و گفت: برخی از محورهای درون این برنامه زمان‌بندی شده، 6 ماهه هستند، اما از اواسط سال آینده بسیاری از مسائل از جمله کیفیت خودرو و قرعه‌کشی حل شده و بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود؛ اما برای حل نهایی مسائل به یک دوره کامل دو ساله، نیاز داریم.

وزیر صمت در خصوص دستورالعمل 8 ماده‌ای دولت برای صنعت خودرو، توضیح داد: مطالعه گسترده‌ای روی این موضوع انجام شده و از اول شهریورماه هفته ای 3 جلسه در زمینه خودرو برگزار شده تا مسائل با جزئیات بررسی و مشخص شود. رئیس‌جمهوری نیز بر اساس گزارش این جلسات، دستورالعمل ۸ ماده‌ای را صادر کرده است.

انتهای پیام/ 

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: