به گزارش گروه اجتماعی یکتا پرس، یک مشاور گیاه پزشکی گفت: خوردن قرص بدون آب خطرات زیادی دارد و باعث بیماری زخم مری میشود.
یک پزشک مصری نسبت به مصرف دارو یا کپسول بدون نوشیدن آب هشدار داد. دکتر خالد غزالی مشاور گیاه پزشکی گفت: مصرف دارو یا کپسول، به ویژه داروهای لاغری بدون آب آشامیدنی میتواند این کپسولها را در مری متوقف کند.
وی بیان کرد: برخی از قرصها مانند قرصهای آهن، قرصهای پتاسیم، برخی آنتی بیوتیکها، داروهای تتراسیاکلین و اتی سایکلین و همین طور برخی از داروهای درمان پوکی استخوان به مری آسیب میرسانند؛ خطر ایجاد آسیب ناشی از مصرف این داروها بسیار بالاست تا جایی که حتی پزشکان این حوزه به بیماران توصیه میکنند حتما این قرصها را ایستاده، با شکم خالی و همراه با آب فراوان مصرف کنید؛ همچنین برخی از پزشکان توصیه میکنند یک خوردنی ساده مانند نان را پس از این دارو میل کنید تا از پایین رفتن قرص و باز نشدن آن در مری مطمئن شوید.
در بسیاری از موارد مصرف دارو باعث ایجاد اختلالات مری میشود بهطوری که میتوان آن را یکی از عل شایع ناراحتیهای مری دانست. برخی از قرصهای خاص مانند مواردی که در بالا ذکر شد باعث زخم شدن مری می شوند؛ البته این اثرات منفی در بسیاری دیگر از قرصها نیز وجود دارد اما هیچکدام به شدت موارد ذکر شده نیست، به همین دلیل حتما باید با آب فراوان مصرف شوند.
این متخصص گوارش گفت: اگرپس از مصرف قرص احساس درد پشت جناغ سینه، سوزش، تهوع و استفراغ کردید به پزشک مراجعه کنید؛ احتمالا بعد از انجام آندوسکوپی شاهد ایجاد زخمهایی در مری خواهیم بود که نشان از آسیب ناشی از مصرف قرصهاست.
از آنجايي كه هيچ اعصاب دردي در بخش مري وجود ندارد، علائم هميشه ظاهر نمي شود، اين مي تواند مشكل ايجاد كند فهميدن آنكه قرص موجب بيماري شده يا نه دشوار است. برخي افراد درد سينه يا احساس مشابه سوزش معده را تجربه مي كنند، حتي ممكن است اين احساس ناراحتي موقتي باشد و از بين برود. با اين حال، در طول زمان، قرص هاكه در طول مسير گير مي افتند مي توانند بافت ظريف مري را تجزيه و باعث خونريزي شديد و يا كم آبي شديد شوند كه همه آن ها مي توانند كاملا جدي شوند.
به گفته دكتر كادل، مطالعه اي از مجله مطالعات گوارش در تركيه نشان داد كه تقريبا هر نوع دارو مي تواند باعث زخم مري شود، اما طبق گفته دكتر كادل، داروهاي كمي هستند كه وقتي در گلو گير مي كنند، باعث آسيب جدي مي شوند. مثل داروهاي درمان پوكي استخوان، آنتي بيوتيك ها، مسكن ها. داروهاي مسكن (ايپروپروفن ) بدون آب خورده مي شوند كه درصورت ماندن در مري مشكل ساز مي شود يك جراح در بيمارستاني در نيوجرسي داستان يك بازيكن فوتبال نوجوان را بيان مي كند كه قبل از هر بازي دو قرص بدون آب مي خورد باعث حفره هايي درمري مي شد. همچنين ويتامين ث و مكمل هاي آهن نيز مساله ساز هستند.
كادل توصيه مي كند براي جلوگيري از مشكلات خطرناك هنگام بلعيدن قرص، هميشه بهتر است آن ها را با حداقل هشت اونس آب بنوشيد. او همچنين توصيه مي كند قرص را نشسته يا ايستاده بخوريد و هرگز دراز كشيده نخوريد. اين به اين معني است كه بايد قبل از خوابيدن، يا حداقل 15 دقيقه قبل از خواب، دارو مصرف كنيد تا قرص وارد مري شود. اين به اين معنا نيست كه اگر چيزي ننوشيد، قرص گير كند. اما اگر يك ليوان پر از آب ننوشيد ، ريسك آن بيشتر مي شود.
انتهای پیام/