واگذاری ۷۰ مجموعه تاریخی کشور به بخش خصوصی | یکتاپرس
مدیرعامل صندوق حفظ و احیاء وزارت میراث فرهنگی گفت: در طول یکسال و نیم گذشته توانستیم ۷۰ مجموعه تاریخی را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
کد خبر: ۳۹۶۴۲
۰۹:۴۸ - ۰۴ تير ۱۴۰۰

واگذاری مجموعه تاریخی به بخش خصوصی

به گزارش گروه فرهنگی یکتاپرس، هادی میرزایی شامگاه پنجشنبه در دیدار با فعالان صنایع دستی و گردشگری استان کرمان اظهار داشت: عموم مسئله ما در کشور عدم قوانین و آیین نامه‌ها نیست بلکه ایجاد رویه‌های متفاوت و اما و‌ اگرهایی است که در قانون اجرا می‌کنیم.

وی گفت: با هماهنگی که در پایان سال گذشته صورت گرفت برای دو سال پیاپی اعتبارات بیمه قالیبافان، صنعتگران صنایع دستی به ظرفیت یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در اعتبارات سال ۹۹-۱۴۰۰ پیش‌بینی و مقرر شد تا سال ۱۴۰۱ ادامه داشته باشد.

مدیرعامل صندوق حفظ و احیاء وزارت میراث فرهنگی عنوان کرد: ضرورت دارد مسئولین استانی و کشوری در زمینه معرفی و صدور کارت‌های مهارت قالیبافان و صنعتگران صنایع دستی اقدام کنند.

وی افزود: صندوق بیمه عشایران و روستائیان به عنوان متولی این موضوع قرار شد عملیات اجرایی و زیرساخت بیمه این افراد را فراهم کند و امیدواریم با رونمایی که از این بیمه در پایان سال گذشته انجام شد این مسئله تا پایان سال جاری تحقق یابد.

میرزایی ابراز داشت: با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تفاهم‌نامه‌ای را اخیرا منعقد کردیم که در سال جاری۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی کم‌بهره در راستای اجرای جشنواره خانه‌های خلاق صنایع دستی و بافندگی در اختیار آنها قرار گیرد.

وی ادامه داد: قانون‌گذار سال ۸۴ الزام کرده بود که بناهای تاریخی به بخش خصوصی و در زمینه بهره‌برداری و احیای ابنیه‌های تاریخی واگذار شوند که تا پایان سال ۹۸ حدود ۸۰ مجموعه تاریخی به بخش خصوصی واگذار شده بود و ۲۷ مجموعه آن به بهره‌برداری رسیده بود.

مدیرعامل صندوق حفظ و احیاء بناهای تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی افزود: در طول یکسال و نیم گذشته توانستیم ۷۰ مجموعه تاریخی را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

میرزایی عنوان کرد: یک ماه گذشته تفاهمنامه‌ای در زمینه بناهای تاریخی که متعلق به اوقاف بودند، منعقد شد و طبق این تفاهمنامه تمام بناهای تاریخی که در اختیار اوقاف هستند با حفظ حقوق مالکانه در اختیار صندوق قرار می‌گیرد تا با واگذاری به بخش خصوصی و اعطایی تسهیلات حمایتی از محل تبصره ۱۸ بتوانیم شاهد احیا این بناها و برگشت آنها به چرخه زندگی و داد و ستد باشیم.

سید‌مهدی طبیب‌زاده رئیس اتاق بازرگانی کرمان در این نشست با بیان اینکه حمایت از حوزه فرش و صنایع دستی از اولویت‌های اتاق بازرگانی استان کرمان است، اظهار کرد: با توجه به اینکه استان کرمان خاستگاه فرش و صنایع دستی کشور است، اما از جایگاه خوبی در حوزه صادرات صنایع دستی برخوردار نیست.

وی گفت: عدم منابع مالی مناسب پاشنه آشیل صنایع دستی استان کرمان است و نبود تسهیلات برای حمایت از هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی، صادرات محصولات صنایع دستی را دچار مشکل کرده و هنرمندان نمی‌توانند در بازارهای جهانی فعالیت کنند.

رئیسی اتاق بازرگانی استان کرمان ابراز داشت: صنایع دستی هنگامی توسعه می‌یابد که با تولیدات صنایع دستی کشورهای مختلف جهان بتواند رقابت کند، صنایع دستی و گردشگری از پیشران‌های کرمان در حوزه اشتغال به شمار می‌روند و باید صنایع دستی با فعالیت‌های بخش خصوصی تلفیق شود تا شاهد توسعه کرمان باشیم.

انتهای پیام

برچسب ها: میراث فرهنگی

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: