به گزارش خبرنگار اقتصادی یکتاپرس، بازار سرمایه روزهای ریزشی را پشت سر می گذارد و شاخص کل هر آنچه که به انتخابات 1400 نزدیک تر می شود با افت شدید تری هم مواجه می شود. کارشناسان معتقدند با توجه به اتفاقات سیاسی و شعار برخی از کاندیداها درباره بورس سبب شد تا شاخص کل با ریزش همراه شود .
برخی از تحلیلگران بر این عقیده هستند که عواملی اعم از عدم اجرای مصوبات سران قوا، انتخابات ریاست جمهوری 1400، عدم ورود نقدینگی و جمع نشدن صف های فروش سبب شده تا شاخص کل با افت بسیاری همراه شود. البته به اعتقاد تحلیلگران به دلیل رفتارهای هیجانی سهامداران شاخص کل با افت بسیاری همراه است و این روند ه دلیل اتفاقات سیاسی ادامه خواهد داشت.
کارشناسان معتقدند با وجود این شرایط گروههایی که فروش خوبی داشتند و سودآوری نسبتا مناسبی را کسب کردند مثل گروههای پالایشی، پتروشیمی و فلزات اساسی از روند خوبی برخوردار خواهند بود.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از صادرات 25 میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال 99 در شرایط تحریم و کاهش تقاضای ناشی از کرونا خبر داد و گفت: درآمد ارزی ناشی از این مقدار صادرات 10 میلیارد دلار بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عمر 58 ساله صنعت پتروشیمی اشاره کرد و افزود: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی از 65 میلیون تن سال 98 با بهرهبرداری از 17 طرح و افزایش 25 میلیون تنی به 90 میلیون تن رسیده است که رکورد بینظیری در تاریخ این صنعت به شمار میآید.
محمدی میانگین پیشرفت 10 طرح باقیمانده جهش دوم صنعت پتروشیمی را 84 درصد برشمرد و با بیان اینکه این طرحها تا پایان سال 1400 به بهرهبرداری میرسد، گفت: با تحقق 100 میلیون تن، صد درصد برنامه ششم توسعه در بخش پتروشیمی محقق میشود.
وی با بیان اینکه هماکنون 40 طرح فعال هم در قالب طرحهای جهش سوم فعال هستند و ظرفیت تا سال 1404 به حدود 135 میلیون تن میرسد، گفت: با تحقق طرحهای جهش سوم، رتبه ایران در تولید محصولات پایه در خاورمیانه از رتبه دوم به جایگاه نخست ارتقا مییابد.
انتهای پیام/