مضیف در فرهنگ مردم خوزستان | یکتاپرس
ویژگی‌های مهم مضیف خنک بودن آن در فصل تابستان است و یکی از بهترین و زیباترین مکان برای پذیرایی از مهمانان است
کد خبر: ۲۸۹۲۳
۰۱:۱۵ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰

مضیف

به گزارش گروه فرهنگی یکتا پرس، یکی از مکان‌هایی که در اولین سفر به خوزستان توجه گردشگران را جلب می کند اتاق‌های بزرگی هستند که به آن  مُضیف میگویند.

مضیف همان اتاق پذیرایی مردمان عرب خوزستان از مهمانان خودشان هست که به طور کامل از " نِی " ساخته می شود و در فرهنگ مردم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

ویژگی‌های مهم مضیف خنک بودن آن در فصل تابستان است و یکی از بهترین و زیباترین مکان برای پذیرایی از مهمانان  است

مضیف را می توان سازه ای از جنس نی و حصیر دانست که قدمت آن به هزاره چهارم پیش از میلاد مسیح بازمی گردد یعنی زمانی که سومری ها حکومت می کردند. در زمان های قدیم اغلب خانه های خوزستان دارای مضیف بودند. سازه ای از جنس نی که روی چاله ساخته می شود. از ویژگی های مهم مضیف خنک بودن آن در فصل تابستان و هوای گرم است وبه دلیل اینکه سریع آماده می شود مورد توجه اعراب جنوب  قرار گرفته ویکی از بهترین وزیباترین مکان برای پذیرایی از مهمانان  است .

این مکان عمومی است و برای پذیرایی از مهمان ها مورد استفاده قرار می گیرد، اداره آن توسط ریش سفید یا شیخ انجام می شود و یکی از بهترین و زیباترین مکان ها برای پذیرایی است. مضیف را همواره رو به سوی قبله می سازند و معمولا ارتفاع در آن نیز کم است تا کسی که وارد آن می شود کم خم شود و با این حرکت به نحوی به حاظرین در آن ادای احترام کرده باشد. مضیف ها در ندارند که نشان می دهد در آن ها به روی همه باز است و هر کسی که بخواهد می تواند وارد آن شود.

ارتباط بین مضیف و مراسم قهوه خوری آن است که معمولا این مراسم سنتی در این جا انجام می شود اما برخی به اشتباه نام مراسم را مضیف می گویند. مهمانان سلام و احوالپرسی را از اولین کسی که کنار ورودی نشسته شروع می ‌کند. معمولا افراد میان ‌سال بالای مضیف می ‌نشینند و صاحب مضیف از آنها با قهوه پذیرایی می ‌کند. معمولا کف آن ها با فرش های عربی پوشیده شده است. وسط فضای مضیف یک اجاق با نام موگد برای مراسم قهوه‌ خوری وجود دارد. از قدیم، معمولا شب‌ ها در کنار ورودی مضیف یک آتش روشن می ‌کردند، به گونه‌‌ ای که در تمام روز دود کند تا میهمان از دور متوجه وجود مضیف شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: گردشگری ایران

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: