آشنایی با تابلوی معاملات بورس | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می دهد؛
تابلو خوانی و بازار خوانی نیز در شمار مهارت‌های بسیار مهم و کاربردی در بورس قرار می‌گیرند و منجر به شناخت وضعیت کوتاه‌مدت و میان‌مدت سهم می‌شود.
کد خبر: ۱۹۸۹۷
۲۲:۰۰ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۹

 معاملات بورس

به گزارش خبرنگار اقتصادی یکتاپرس، کارشناسان معتقدند سهامداران باید پیش از ورود به بازار سرمایه باید سطح علمی خود را افزایش دهند در غیر اینصور با رفتارهای هیجانی سبب افت شاخص کل می شوند. روند ریزشی بورس سبب می شود که همه سهامداران در یک بازار با هم ضرر می کنند. اگر سطح آگاهی افراد افزایش یابد روند صعودی بازار سبب سود همه افراد می شود.

در ادامه مطالب آموزشی سایت خبری یکتاپرس، در این مقاله درباره تابلوی معاملات در بازار سرمایه توضیح داده می شود.

موفق عمل کردن در بازار بورس نیازمند یادگیری پیوسته است. دانش مالی نهفته در این بازار به سرمایه گذاران کمک می‌کند تا معامله‌هایی موفق را به سرانجام برسانند.

تابلو خوانی و بازار خوانی نیز در شمار مهارت‌های بسیار مهم و کاربردی در بورس قرار می‌گیرند. اگر یک سرمایه گذار به مهارت تابلو خوانی مسلط باشد می‌تواند اتفاق‌هایی که در تابلو معاملاتی بورس می‌بیند را تجزیه و تحلیل کند و با کمک این اطلاعات به خرید و فروش سهام بپردازد.

همان‌طور که گفتیم، تابلوخوانی یعنی بررسی هر نماد، میزان خرید و فروش، نوسان‌های قیمت، میزان عرضه و تقاضای سهامداران حقیقی و حقوقی و موارد مشابه آن که منجر به شناخت وضعیت کوتاه‌مدت و میان‌مدت سهم می‌شود.

اولین چیزی که برای تابلوخوانی باید با آن آشنا باشیم، اطلاعات معامله سهم است که در سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران (TSETMC) می‌توانیم به آن دسترسی داشته باشیم. اگر به دنبال سهم خاصی باشیم، با جست‌وجوی آن در این سایت، می‌توانیم به سابقه معاملاتش دسترسی پیدا کنیم. برای مثال، نماد بکهنوج را جستجو می‌کنیم و نتیجه آن به صورت زیر خواهد بود.

همیشه سعی کنید پایه تحلیلتان بر اساس حجم معاملات باشد نه تعداد معاملات؛ چرا که مثلاً ممکن است فردی قصد خرید 50 هزار سهم را داشته باشد و آن را در 10 سفارش 5 هزار تایی انجام دهد. از طرف دیگر، ممکن است شخص دیگری در یک مرحله همان معامله را انجام دهد. وقتی حجم معاملاتِ یک روز از میانگین حجم معاملات ماه بیشتر بوده و اختلاف قابل توجهی با آن داشته باشد، یعنی خبرهایی درباره این سهم وجود داشته و باید به این موضوع دقت کنیم.

محاسبه سود هر سهم (EPS) بر مبنای مدل (TTM)

قبل از بهمن ۱۳۹۶ سازمان بورس تاکید کرد که شرکت‌ها باید گزارش پیش‌بینی عملکرد خود را منتشر کنند. شرکت‌های بورسی و فرابورسی نیز این کار را در چندین گام انجام می‌دادند. در گام اول، یک ماه مانده به شروع دوره مالی جدید یک پیش‌بینی از عملکرد سال مالی بعد خود منتشر می‌کردند و پس از آن متناسب با هر گزارش میان‌دوره‌ای، گزارش پیش‌بینی خود را بازنشر می‌کردند. از طرفی، بسته به شرایط، سود هر سهم پیش‌بینی خود را افزایش (تعدیل مثبت) یا کاهش (تعدیل منفی) می‌دادند.

با هر تغییر در گزارش پیش‌بینی شرکت‌ها – اگر آن تغییر بیش از 20 درصد انجام می‌شد – نماد بسته می‌شد و بدون محدودیت نوسان مورد بازگشایی قرار می‌گرفت. در نتیجه، معمولا شاهد تغییرات سنگینی ‌بودیم. با وجود آنکه این موضوع باعث سادگی محاسبه‌ها برای سرمایه‌گذاران می‌شد اما چون دیدگاه شرکت در آن تاثیرگذار بود، امکان داشت برخی شرکت‌ها با هدف خاصی گزارش خود را تغییر ‌دهند و باعث گمراهی سرمایه‌گذاران شوند.

تا زمانی که قانون انتشار گزارش پیش‌بینی برای شرکت‌ها پابرجا بود آخرین سود هر سهم پیش‌بینی گزارش ‌شده از سوی شرکت، مبنای (EPS) گزارش‌ شده سازمان بورس قرار می‌گرفت. اما از بهمن‌ماه ۱۳۹۶ مصوبه‌ای نزد سازمان بورس تصویب شد که پیرو آن شرکت‌ها از آن تاریخ به بعد مجاز به انتشار گزارش‌های پیش‌بینی عملکرد خود نیستند و باید هرگونه آثار مالی احتمالی در عملیات شرکت را در گزارش جداگانه‌ای تحت عنوان «گزارش تفسیری مدیریت» یا در قالب شفاف‌سازی ارائه کنند. بنابراین، چون در این حالت از (EPS) پیش‌بینی ‌شده خبری نبود، مجبور شدند از مبنای دیگری برای گزارش (EPS) در سایت (TSETMC) استفاده کنند. یکی از فرمت‌های جهانی گزارش (EPS) روشی به نام (Trailing Twelve Months) یا به اختصار (TTM) است.

اما منظور از (EPS) به روش (TTM) چیست؟ بر طبق الزامات سازمان بورس، شرکت‌ها موظف هستند تا در هر دوره سه‌ماهه صورت‌های مالی خود را گزارش کنند. در نتیجه، می‌توان به سود هر سهم در دوره‌های سه‌ماهه شرکت‌ها دسترسی پیدا کرد. مدل (TTM) چنین بیان می‌کند که شرکت‌ها را می‌توان بر اساس (EPS) دوازده ماه گذشته آن (۴ دوره سه‌ماهه) ارزیابی کرد. مثلا در تابلو بورس نماد پارسان که در تاریخ ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۸ گرفته‌ شده:

برای محاسبه سود هر سهم EPS) 12) ماهه گذشته باید به صورت­‌های مالی ۶ ماهه ۱۳۹۸ و ۳ ماهه سوم و چهارم سال ۱۳۹۷ شرکت مراجعه کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: آموزش بورس

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: