بعد از آنکه مراسم تحلیفش در ایالات متحده برگزار شد و برای دومین بار ردای ریاست جمهوری آمریکا را برتن کرد، از عربستان سعودی خواست قیمت نفت را کاهش دهد. به اعتقاد او، این تصمیم به پایان دادن به جنگ بین روسیه و اوکراین کمک می کرد، هرچند پیشنهاد او راهگشا نبود اما با این حال توانست تمایل سعودیها را برای ارتقا روابط بین واشگتن و ریاض به دست آورد.
در همان مقطع «بن سلمان» ولیعهد جوان سعودی بعد از تماس تلفنی با «دونالد ترامپ» تأکید کرد که کشورش قصد دارد سرمایهگذاریها و روابط تجاری خود را با ایالات متحده در چهار سال آینده به مبلغ ۶۰۰ میلیارد دلار افزایش دهد و در صورت فراهم شدن فرصتهای بیشتر، این رقم میتواند افزایش یابد.
از آنجا که سکاندار کاخ سفید پس از جلوس بر کرسی ریاست جمهوری با چراغ سبز عربستان مواجه شد، سفر به این کشور نفت خیز منطقه را در دستور کار قرار داد تا هم با سران سعودی دیداری داشته باشد و هم چشم اندازی جدید برای تقویت روابط اقتصادی دو کشور ترسیم کند، اما فقط به عربستان بسنده نکرد و ترجیح داد تور منطقهای را بگستراند و به دو کشور دیگر نیز عازم شود.
رئیسجمهور آمریکا در اولین دوره ریاست جمهوریاش و در نخستین سفر خارجی خود نیز به عربستان رفته بود. ۸ سال گذشت و او این بار علاوه بر عربستان، قطر و امارات را هم به تور منطقه ای خود اضافه کرد. این موضوع باید در چارچوب وابستگی فزآینده واشنگتن به سه کشور خلیج فارس برای پیشبرد منافع اقتصادی و سیاست خارجی ایالات متحده فهم شود.
سفر به عربستان و ادعاهای مضحک ترامپ درباره ایران
رئیسجمهور آمریکا در عربستان سعودی دیدارها و رایزنیهایی را با مقامات آل سعود انجام داد. اما یک دیدار حاشیههای زیادی به همراه داشت. حاشیهها به مواضع تند و البته خیالی رئیسجمهور آمریکا درقبال ایران برمیگردد. نشست با سرمایهگذاری عربستان سعودی و امریکا بهترین موقعیت را برای او فراهم کرد تا باردیگر اتهاماتش را درباره ایران تَکرار کند. این بار چاشنی تهمتهایش را دوچندان کرد و ادعاهای مضحکی را به زبان جاری کرد و گفت: «تحریمهای بیسابقهای علیه ایران اعمال کردیم و مانع تأمین منابع گروههای تروریستی توسط ایران شدیم و با دولت تازه در آمریکا ایران به سرمایه تازه دست یافت و شاهد آن بودیم که این سرمایه به درستی خرج نشد.
«زدی ضربتی! ضربتی نوش کن» ترامپ هرآنچه خواست نثار ایران و ایرانیها کرد اما ضربه سنگینی را در توئیتر و از سوی کاربران فضای مجازی خورد. در عالم سیاست هم پاسخ محکم و در خوری به او داده شد
رئیس جمهور آمریکا مدعی شده بود: دولت پیشین آمریکا در ازای هیچ، تحریمهای خود علیه ایران را برداشت. ایران با رسیدن به میلیاردها دلار سرمایه، باعث هرج و مرج در جهان شد. آنها هفتم اکتبر را تأمین مالی کردند.
ترامپ در ادامه لفاظی هایش ایران را بزرگترین نیروی مخرب در خاورمیانه دانست و ادعا کرد: ایران باعث خرابی و ویرانی در یمن، عراق، سوریه و لبنان و دیگر کشورهاست. درحالی که شما درحال ساخت آسمان خراش هستید، ساختمانهای تهران درحال ویران شدن هستند. مدیریت اشتباه چندین ساله دولت ایران باعث شده تا این کشور با قطعی های چندساعته و روزانه برق و آب روبرو شود.»
«زدی ضربتی! ضربتی نوش کن» ترامپ هرآنچه خواست از ادعاهای بی پایه و اساس نثار ایران و ایرانیها کرد اما ضربه سنگینی را در توئیتر و از سوی کاربران فضای مجازی خورد. در عالم سیاست هم پاسخ محکم و در خوری به او داده شد.
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار هزار نفر از معلمان سراسر کشور با اشاره به اظهارات رئیسجمهور آمریکا در سفر اخیر به منطقه، خاطرنشان کردند: بعضی از حرفهای رئیسجمهور آمریکا در این سفر آن قدر سطح پایین و مایه سرافکندگی گوینده آن و ملت آمریکا است که اساساً لایق جواب دادن نیست.
پزشکیان ترجیح داد به جای سخن گفتن در جلسه چهارشنبه های هیأت دولت، در سفر استانی و در جمع دلاوران کرمانشاهی تِیرهای هدفمند را نثار ترامپ کند، از این رو روز پنج شنبه به کرمانشاهیها گفت: رئیس جمهور آمریکا در منطقه سخنرانی کرد، البته من که فرصت ندارم صحبتهای او را بشنوم و متن صحبتش را دیدم. او مسئولان ایرانی را دزد خواند درحالی که آنها دنیا را غارت میکنند. ترامپ ایرانی ها را نشناخته است.
نتیجهگیری...
سخنان رئیس جمهور در کرمانشاه تمام شد، اما نوبت به مردم رسید که فضای مجازی با هشتگسازی به استقبال مواضع طوفانی رئیس دولت چهاردهم بیایند و از سیاسیون و رسانهها ـ منتقد و حامی دولت گرفته تا مجازیها از رئیس جمهور پزشکیان قدردانی و اظهارات او را حرفی از جنس و کلام مردم میدانستند و به رئیس جمهور متوهم آمریکا ثابت کردند که واقعا مردم ایران را نشناخته است.
به هرحال، ترامپ در سفر اخیر به منطقه یک راهبرد را دنبال میکرد و آن هجمه به «ایرانِ مقتدر» بود اما شکست خورد به دلیل آنکه نسخههای او، خواهان ندارد و این یعنی شکست برای «آمریکای ترامپ». عامل دیگر نیز انسجام، همدلی و انعکاس یک صدای واحد توسط عوام، خواص و مسئولان در برابر هجمه رسانهای و جنگ روانی ترامپ بود.
انتهای پیام/