پزشکیان برای حل معضل ناترازیها هم از مردم کمک خواست، هم کارشناسان و دانشجویان را به یاری طلبید و از آنها دعوت کرد راهحلهایشان را در این زمینه ارائه کنند. وی شامگاه دوشنبه ۲۷ اسفند در مراسم افطاری دانشگاه شهید بهشتی با تأکید دوباره بر باوری که به دانشگاهیان دارد و اینکه همواره اعتقاد داشته اگر اداره امور مملکت به دانشگاهیان سپرده شود، همه مشکلات را حل خواهند کرد، گفت: انتظار ما از دانشگاه و اساتید این است که به میدان بیایند و برای هر مشکلی بسته به اقتضائات منطقهای و محیطی راهحل مناسب ارائه کنند . امروز که به دنبال حل مشکلات به خصوص رفع ناترازیها هستیم، راهحلهای متعددی ارائه شده که باید بسته به اقتضائات هر مشکل و وضعیت محیطی برای مشکل هر منطقه راهحل مناسب آن را انتخاب و متناسب با شرایط آنجا اجرا کنیم. (مشروح این خبر را اینجا بخوانید.)
علاوه بر تکرار تذکرگونه پزشکیان، دولت چهاردهم برای تحقق این هدف اقدامات متعدد دیگری را نیز در سطوح مختلف طرحریزی کرد تا با تجمیع امکانات و ارادهها سامانی به این مسأله داده شود؛ از جمله این موارد برگزاری سلسله جلسات «بررسی راهکارهای رفع ناترازی انرژی» با حضور همه مسئولانی است که یا مجموعه تحت مدیریتشان دستی بر مساله انرژی دارند یا به لحاظ تدوین و تصویب قانون مدخلیتی در این موضوع دارند.
پزشکیان ۲۷ اسفند در جلسهای با این دستور کار تأکید کرده بود: هر طرحی در زمینه رفع ناترازی و مدیریت توزیع و مصرف باید مبتنی بر عدالت و تخصیص سهمیه به همه شهروندان ایرانی باشد، و رفع ناترازی انرژی نباید در یک قالب محدود شود، بلکه باید روشها و راهکارهای مختلف را در کنار هم و متناسب با شرایط هر اقلیم و منطقه به کار گرفت، تا هم برای مدیران، میدانهای عملیاتی با قابلیت انعطاف ایجاد شود و هم قابلیت عمل و وسعت کار افزایش یابد،
وی همچنین ۲۶ فروردین نیز در جلسه مشابهی محورهای اصلی برنامههای دولت برای مدیریت مصرف انرژی را برشمرد که شامل مدیریت تقاضا، اصلاح نظام پرداخت یارانه انرژی، ارتقاء کیفیت تولید وسایل مصرفکننده انرژی، مهندسی ساختمانها، آموزش صرفهجویی، تشویق مصرفکنندگان کممصرف و اعمال جریمه برای پرمصرفها میشود.
پزشکیان بحث ناترازیها را یکی از محورهای اصلی جلسه سران قوا قرار داد و دو روز بعد از برنامه مذکور در جلسه سران قوا با اشاره به اقدامات دولت در زمینه اصلاح الگوی مصرف، گفت: از مدتها پیش فرآیند بهینهسازی مصرف را از درون دولت و دستگاههای اجرایی آغاز کردهایم. بر اساس تکلیف مشخصشده، وزارتخانهها موظف به خرید و نصب پنلهای خورشیدی هستند و حداکثر تا دو ماه آینده، تمامی دستگاههای اجرایی موظفاند انرژی مورد نیاز خود را صرفاً از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند. موضوع تجهیز همه مراکز دولتی به پنلهای خورشیدی و قطع مصرف آنها از شبکه سراسری برق در جلسه یکشنبه ۳۱ فروردین هیأت دولت به تصویب رسید تا دولت مدیریت مصرف را از خودش آغاز کرده باشد.
در مقوله عدالت آموزشی نیز همچون موضوع ناترازیها سند صداقت رئیس دولت چهاردهم اقدام عملی بود که وی در جریان سفر به خوزستان رقم زد و همه همراهانش در آن سفر را به خط کرد تا آستینهای خود را بالا بزنند و در بنا نهادن «نخستین خشتِ» نهضت عدالت آموزشی سهیم شوند؛ پزشکیان در سفر به خوزستان در عملیات دیوارچینی یک مدرسه ۱۵ کلاسه در یکی از مناطق محروم و پرجمعیت شهر اهواز که سرانه آموزشی پایینی دارد، مشارکت کرد و به وعده خود که گفته بود حاضر است برای رفع کمبود فضاهای آموزشی حتی شخصا کارگری کند، جامه عمل پوشاند.
البته ناگفته نماند که پزشکیان تحقق عدالت آموزشی را منحصر به «اصلاحات سختافزاری» و ساخت مدرسه و بهبود کیفیت فیزیکی فضاهای آموزشی نمیداند، و «اصلاحات نرمافزاری» و «تغییر رفتار» و شیوه آموزش را نیز از دیگر مؤلفههای اساسی این امر به حساب میآورد که تحقق همگی آنها با هم میتواند چنان نتیجهای را در پی داشته باشد. به همین دلیل پیگیری همزمان هر سه ضلع مذکور را در دستورکار خود قرار داده و اصلاح هر سه را به موازات هم دنبال میکند.
به هر حال نگاهی اجمالی و البته منصفانه به گفتار و رفتار مسعود پزشکیان از روزی که گام در کارزار انتخابات گذاشته تا امروز که بیش یک ششم از عمر دولت چهاردهم را پشت سر گذاشته است، اثبات میکند آنچنان که خود او در نشست با استانداران اذعان کرده بیتردید «رفع ناترازیها» و «توسعه عدالت آموزشی» را باید از اساسیترین دغدغههای او و دولتش به حساب آورد که در پرداختن به آنها به گفتاردرمانی صرف بسنده نکرده و باور به آن را با اهتمام عملی خویش به اثبات رسانده است.
انتهای پیام/