یکتاپزس: در سالهای اخیر تقریبا تمامی گوشیهای موبایل به سمت پورت یواسبی- سی آمدهاند اما اپل تنها شرکتی بود که با تکیه بر انحصار خود همچنان به استفاده از پورت و شارژرهای لایتنینگ اصرار داشت. این پورت مخصوص اپل بود و این شرکت از فروش کابلهای آن سود هنگفتی بهدست میآورد. سرانجام اما با فشار اتحادیه اروپا به شرکتهای فناوری برای استانداردسازی پورتهای گجتهای الکترونیکی اپل هم رسما اعلام کرد که از این ماجرا تبعیت میکند.
یک تصمیم جدی
مهرماه سال گذشته پارلمان اروپا به طرحی رأی مثبت داد که براساس آن همه سازندگان گوشیها، تبلتها و دوربینها ازجمله اپل، مجبور به استفاده از USB-C برای فروش تجهیزات خود در کشورهای این اتحادیه شدند. قانون فعلی موسوم به «دستورالعمل شارژر مشترک» تأکید دارد که تمام گوشیهای هوشمند، تبلتها، دوربینها، هدفونها، هدستها، کنسولهای بازی دستی، اسپیکرهای قابل حمل، کتابخوانهای الکترونیکی، ماوس و کیبورد و سیستمهای ناوبری قابل حمل که در کشورهای عضو اتحادیه اروپا به فروش میرسند، از تاریخ ۲۸ دسامبر ۲۰۲۴ (۸دیماه ۱۴۰۳) باید دارای پورت USB-C باشند. علاوه بر این اگر توان شارژ این دستگاهها بالاتر از ۱۵وات باشد، باید از ویژگی USB Power Delivery پشتیبانی کنند. این ویژگی باعث میشود که شما بتوانید از شارژر یا همان آداپتور دستگاههای دیگر حتی با قدرت و توان متفاوت استفاده کنید.
غوغای یواسبی از نوع سی
شرکتهای فناوری با فشار نهادهای قانونگذار مجبور شدهاند بهتدریج پورت همه دستگاهها را یکسانسازی کنند. تقریبا دیگر نمیتوان دستگاهی جدید و با فروش جهانی پیدا کرد که دارای پورتهای قدیمی شارژ مثل میکرویواسبی باشد. این مسئله باعث میشود که به جای داشتن چندین کابل و شارژر مختلف با هزینههای گزاف فقط یک شارژر و کابل یواسبی- سی برای کاربران کافی باشد. با این استاندارد و همچنین اضافه شدن قابلیت USB Power Delivery میتوان از هر شارژری حتی با وات بالاتر برای شارژ گوشیها استفاده کرد.