به گزارش گروه اقتصادی یکتا، یکی از موضوعاتی که در سالهای گذشته به یک رقیب جدی برای بازار سهام تبدیل شده است، به مساله فروش اوراق بدهی دولت در بازار سرمایه و معاملات این اوراق در بازار ثانویه بین بانکها و اشخاص مختلف بازمیگردد.
از ابتدای خردادماه تا کنون سهم معاملات اوراق بدهی از کل معاملات بورس نسبت به ماه گذشته رشد قابل توجهی داشته است. ارزش این معاملات در هفته ابتدای خردادماه به 84 درصد کل معاملات و در هفته دوم خردادماه به 81 درصد کل معاملات رسیده است.
* سهم اوراق از کل معاملا بورس در هفته اول خرداد
در هفته ابتدایی خردادماه، به طور میانگین ارزش معاملات اوراق درآمد ثابت در بازار سهام 38 هزار و 639 میلیارد تومان بود. در این هفته مانند همه هفته های گذشته در روز دوشنبه ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 153 هزار میلیارد تومان رسید.
در روز اول خرداد ماه ارزش معاملات اوراق تنها سه درصد از معاملات بازار سهام را شامل شد. روز دوشنبه ارزش معاملات اوراق بدهی در بورس 153 هزار و 191 میلیارد تومان بود که 95 درصد معاملات بازار را تشکیل میداد.
روز سه شنبه ارزش معاملات اوراق 746 میلیارد تومان بود که 10 درصد از معاملات کل بازار را تشکیل داد و در آخرین روز کاری هفته ارزش معاملات اوراق به 444 میلیارد تومان رسید که 6 درصد از ارزش کل معاملات بازار را شامل شده است.
* کاهش سهم اوراق از معاملات بازار سرمایه
در دومین هفته کاری خرداد ماه 1401، به طور میانگین ارزش معاملات اوراق درآمد ثابت در بازار سهام 38 هزار و 566 میلیارد تومان بود.
در این هفته هم بیشترین رقم معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه به روز دوشنبه اختصاص داشت که نزدیک به 153 هزار میلیارد تومان بود و سهم 95 درصدی در کل معاملات بورس داشت.
ارزش معاملات اوراق بدهی در روز اول هفته 6 درصد از معاملات بازار سهام را شامل شده و روز یکشنبه سهم اوراق 18 درصد ارزش کل معاملات بود.
روز سهشنبه ارزش معاملات اوراق 21 هزار و 379 میلیارد تومان بود که 62 درصد از معاملات کل بازار را تشکیل میداد و در آخرین روز کاری هفته ارزش معاملات اوراق به 16 هزار و 144 میلیارد تومان رسید که 73 درصد از ارزش کل معاملات بازار را شامل شده است.
* افت ارزش معاملات سهام
در هفته گذشته شاهد افت ارزش معاملات خرد سهام بودیم. در این هفته که شاخص بورس در مجموع 22 هزار و 507 واحد نزول کرد. میانگین ارزش معاملات خرد بورس به 4 هزار و 643 میلیارد تومان کاهش یافت که نسبت به رقم 5 هزار و 757 میلیاردی هفته پیشین، کاهش 19 درصدی داشته است.
احمد عزیزی، کارشناس بازار در گفتو گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، معتقد است در صورتی که سهم 80 درصدی معاملات اوراق باعث کاهش سهم معاملات خرد و ارزش این معاملات نشود، میتواند به اقتصاد کشور کمک کند.
وی ادامه داد: اما در دو هفته ابتدایی خردادماه شاهد کاهش ارزش معاملات خرد در بازار سرمایه بوده ایم که این مساله در کنار افت شاخص های عملکردی بورس میتواند زنگ خطری برای بازار سرمایه باشد.
انتهای پیام/