خواص گرده گل؛ نیرو بخش و انرژی‌ زا | یکتاپرس
گرده گل یکی از فرآورده‌های مهم زنبور عسل است. گرده گل خواص و فواید بسیاری دارد که درمان التهاب پروستات، خاصیت ضد پیری، تقویت قوای جسمی از جمله‌ی آن‌هاست.
کد خبر: ۴۹۹۳۸
۰۸:۲۰ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۰

خواص گرده گل

به گزارش گروه اجتماعی یکتا پرس، گرده گل یکی دیگر از محصولاتی است که به کمک زنبورهای عسل تولید می شود. خواص گرده گل به اندازه ای است که امروزه در تمام جهان آن را به عنوان یک داروی گیاهی می شناسند. از گرده گل می توان برای درمان بیماری های متفاوتی استفاده کرد.

آشنایی با گرده گل

در ابتدا بهتر است از این شروع کنیم که گرده گل چیست و چطور به دست می آید. گرده گل در حقیقت غذای اصلی لاروهای زنبور عسل است. لاروهایی که در کندوهای عسل زندگی می کنند و وظیفه تغذیه آن ها به عهده زنبورهای کارگر است. این فرآورده به کمک شهد های جمع آوری شده، موم، عسل تغلیظ شده، ترشحات دیگر و آنزیم های مقوی تولید می شود. آن چه باعث شده تا گرده گل جزء مواد بسیار مقوی در طب سنتی شناخته شود، خواص آن است. گرده گل سرشار از پروتئین ها، ویتامین های گوناگون بوده و با مصرف آن می توانید مقدار زیادی آمینو اسید و اسید فولیک به سلول های بدن خود برسانید.

مقدار مصرف روزانه

دوز مصرفی برای بزرگسالان 10-30 گرم یا 1-3 قاشق غذاخوری در روز و برای کودکان 10 گرم یا 1 قاشق غذاخوری در روز توصیه شده است.

نکته: اگر گرده زنبور عسل را به شکل کپسول‌های آماده مصرف کرد حتماً باید برچسب آن را خواند تا از دوز مصرفی مناسب مطمئن شد.

خواص گرده گل

خواص آنتی اکسیدانی

یکی از خواص گرده گل، خاصیت آنتی اکسیدانی آن است. همین طور که فلزات در تماس با رطوبت یا اکسیژن هوا اکسید می شوند، بافت های سلولی بدن ما نیز به مرور زمان اکسید شده و به قول صنعتگرها دچار زنگ زدگی می شوند. موادی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، در واقع جلوی این کار را گرفته و روند آن را کند می کنند. به همین خاطر است که متخصصان تغذیه تأکید بالایی در مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان دارند. حال برویم به سراغ خواص گرده گل. فلاونوئید، کورستین، گلوتاتیون و ... از جمله ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که بدن می تواند از آن ها استفاده کند. و جالب است بدانید که گرده گل مقادیر فراوانی از این آنتی اکسیدان ها را درون خود دارد.

البته میزان آنتی اکسیدان موجود در گرده گل بستگی به موقعیت کندوهای زنبورهای عسل و نوع گیاه مصرفی آن ها نیز دارد. مصرف روزانه گرده گل به خاطر خواص آنتی اکسیدانی اش می تواند شما را در برابر بیماری هایی مثل انواع سرطان و دیابت ایمن کند.

درمان زخم ها

با توجه به خواص گرده گل، می توان در مواقعی که فردی دچار سوختگی یا جراحات موضعی شده از گرده گل برای درمان آن استفاده کرد. در داروهای شیمیایی که برای درمان زخم های عمیق تجویز می شوند، مقادیری سولفادیازین نقره وجود دارد. این ترکیب شیمیایی در حقیقت مثل یک لایه محافظ عمل کرده و جلوی ورود باکتری های عفونت زا را می گیرد.

در گرده گل نیز مقدار فراوانی از این ترکیب شیمیایی وجود دارد و به همین خاطر می توان از آن برای پانسمان زخم های عفونت زا استفاده کرد. ضمن اینکه گرده گل حاوی مقادیر فراوانی پروتئین، ویتامین و دیگر ترکیبات مؤثر در سوخت و ساز بدن است و می تواند به خوب شدن این زخم ها نیز کمک کند.

پیشگیری از بیماری‌های قلبی

چربی و کلسترول خون بالا می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. جالب است که مطالعات نشان داده‌اند عصاره گرده گل می‌تواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد، به خصوص کلسترول LDL که به کلسترول بد معروف است. در افراد مبتلا به نزدیک بینی که در اثر گرفتگی شریان‌ها ایجاد شده است نیز مکمل‌های گرده گل میزان کلسترول را کاهش داده و باعث افزایش بینایی آنها می‌شود.

تقویت عملکرد کبد 

کبد یک ارگان حیاتی است که سموم را از خون خارج می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که گرده گل توانایی‌های سم زدایی آن را تقویت می‌کند. خاصیت آنتی اکسیدانی گرده گل از کبد در برابر صدمات ناشی از چندین ماده سمی از جمله مصرف بیش از حد دارو محافظت می‌کند. گرده گل علاوه بر پیشگیری حتی باعث بهبود کبد بیمار نیز می‌شود.

رفع بیماری های معده و روده

اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که پیوسته با معده و سیستم گوارشی خود مشکل دارید، شاید این خاصیت گرده گل بتواند به شما کمک کند. همانطور که گفتیم، گرده گل در حقیقت محصولی فراوری شده و زود هضم است که زنبورها برای نوزادان خود تولید می کنند. این محصول سرشار از مواد معدنی مقوی و همچنین آنزیم های لازم برای هضم است. به همین خاطر می تواند در هضم مواد غذایی به کمک سیستم گوارشی شما آمده و شما را از دست بیماری های معده و روده راحت کند. دلیل دیگری که خواص گرده گل می تواند به سیستم گوارشی کمک کند، آنزیم ها و آمینو اسیدهایی است که در این ترکیب وجود دارد و بدن ما، خودش قادر به تولید آن نیست.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: سلامتی ، گیاهان

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: