به گزارش گروه اجتماعی یکتاپرس؛ کرونا که آمد، رقابت کشورهای مختلف برای تولید واکسن هم در جهت تلاش برای بقا و صد البته با مقاصد تجاری آغاز شد؛ محصولی که از همان ابتدا نیز پیش بینی میشد، جنگی جهانی را در دنیا رقم زند و حتی دستمایه تهدید یک کشور علیه دیگری باشد. بر همین اساس نیز با به ثمر نشستن نتایج مطالعات و ورود واکسن ها به عرصه مصرف، این بار فارغ از چگونگی تعاملات مرسوم در خرید و فروش محصولات و کالاهای پزشکی و سلامت محور، کشورها ناچار به مذاکره با تعداد معدود واکسن سازها شدند؛ در این میان حتی قبل از تایید واکسن ها، چند کشور ثروتمند به پیش خرید بسیار فراتر از نیازشان اقدام کردند؛ به طوری که به اذعان مقامات بهداشت و درمان کشورمان اکنون بیش از ۸۰ درصد واکسنهای دنیا را شش کشور زدهاند و کشوری مثل امریکا و یکی از کشورهای اروپایی ۲۰۰ میلیون دوز واکسن در حال انقضا دارند.
طی هفته گذشته نمکی با اشاره به کمبود سرم مورد نیاز مراکز درمانی و داروخانهها، خاطرنشان کرد: این مشکل به دلیل غیر فعال شدن خطوط تولید یکی از کارخانههای سرم سازی در کشور ایجاد شده است. که در این راستا، در چند روز اخیر سرمهای مورد نیاز از خارج از کشور خریداری و تا چند روز آینده در اختیار بیمارستانها قرار میگیرد. ضمن اینکه پس از آن نیز در میان داروخانههای سطح کشور توزیع خواهد شد و مشکل این حوزه برطرف میشود.
با بدعهدی کشور هندوستان در ارائه واکسن کرونا به ایران کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت، در حال حاضر هزینه ۵۰۰ هزار دوز واکسن خرید ماهها پیشپرداخت شده و ۳۷۵ هزار دوز آن نیز توقیف و وارد کشور نشده است. صدها هزار بطری سرم خریداری نیز توقیف شده و به کشور نرسیده البته به نظر میرسد با مذاکرات صورت گرفته این واکسن و سرم نیز وارد کشور شود.
این مقام مسؤول در خصوص وضعیت واکسن کوواکس گفت: ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن بهواسطه بانک مرکزی و وزارت امور خارجه خریداری و پرداخت شد. توزیع واکسن کوواکس در تمامی دنیا تأخیر دارد. برای نمونه قرار بود تا پایان بهار ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار دوز تحویل داده شود، اما نشد و از مجموع ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن، تنها ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز دریافت کردهایم و برای مابقی در صف نوبت قرار داریم.
وی با اشاره به وضعیت واردت واکسن از چین گفت: با تلاش همه دستگاههای مربوطه وارد واکسن از چین بهصورت استمراری شروع شد، در حال حاضر هفتهای دو محموله واکسن دریافت میکنم و بخش عمدهای از واکسیناسیون کشور نیز بهواسطه همین واکسنها انجام شد.
وی ادامه داد: از ماهها قبل رایزنیهایی برای دریافت واکسنهای دیگر از مبدأ اروپا انجامشده، تا امروز ما از واکسنهای غربی تنها واکسن آسترازنکا را دریافت کردهایم و برای واکسنهای مدرنا و فایزر تولید خارج از اروپا نیز مدتهاست در حال مذاکره هستیم و بهزودی به سبد واکسیناسیون کشور افزوده خواهد شد.
جهانپور درنهایت گفت: ژاپن نیز واکسن آسترازنکا نیز تحت لیسانس تولید میکند که با رایزنیهای صورت گرفته، سه محموله معادل با محمول ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دوز واکسن به مردم ایران اهدا شد و پسازاین موارد خرید و اهدایی در صورت لزوم پیگیری خواهد شد.
انتهای پیام/