به گزارش گروه اجتماعی یکتاپرس؛ با گسترش شیوع بیماری کرونا و به منظور حفظ سلامت دانش آموزان و معلمان مدارس تا اعلام زمان دقیق از طرف وزارت آموزش و پروش برگزاری کلاس های درس ۱۴۰۰ - ۱۴۰۱ و امتحانات مدارس به صورت غیر حضوری بوده و شرط بازگشایی مدارس و حضوری بودن آن ها رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی و همچنین مناسب بودن شرایط منطقه ای می باشد.
شیوع بیماری کرونا و تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی در ابتدا نگرانی ها و بی انضباطی های آموزشی زیادی را در برنامه ریزی مدارس و درس های دانش آموزان ایجاد کرد ولی با گذشت زمان و ارائه راه حل های مناسب این شرایط توسط مسئولین آموزش و پرورش و مدیران مدارس تا حدودی شرایط ایجاد شده قابل کنترل گردید .
با وجود این که با تعطیلی مدارس آموزش ها و کلاس های درس دانش آموزان تعطیل نبوده و فرآیند تحصیل آنان به صورت مجازی و غیر حضوری ازطریق روش های مختلف از جمله استفاده از پیام رسان شاد همچنان ادامه دارد اما بسیاری بر این باورند که آموزش و یادگیری به روش حضوری برای دانش آموزان مدارس بسیار مفیدتر بود و بازدهی بیشتری نیز خواهد داشت.
تمامی این عوامل باعث شده است که مسئولین ادارات آموزشی و مدارس در تلاش باشند که شرایط مناسب بازگشایی مدارس و برگزاری کلاس های درس به صورت حضوری در سال ۱۴۰۰ - ۱۴۰۱ را فراهم نمایند.
با توجه به این که بسیاری از خانواده ها و دانش آموزان و حتی معلمین مدارس پیگیر اخبار متعددی از بازشدن مدارس و برقراری کلاس های حضوری 1400 - 1401 هستند لذا همین امر موجب شده است که جهت ارائه اطلاعات درست و راهنمایی مفید دانش آموزان در ادامه این مقاله مواردی چون زمان و نحوه بازگشایی مدارس در شرایط کرونایی را بررسی کرده و به شرح جزئیات هریک از آن ها بپردازیم.
دانش آموزان تمامی مقاطع تحصیلی با وجود دریافت آموزش های دروس و امتحانات خود به صورت غیر حضوری اما برای یادگیری بهتر و همچنین درک بهتر مطالب نیازمند دریافت این آموزش ها به صورت حضوری و در محیط آموزشی می باشند .
تاثیر جو محیط آموزشی و برخورد حضوری با معلمان مدارس در یادگیری دروس دانش آموزان بسیار زیاد بوده و موجب بالارفتن دقت دانش آموزان در یادگیری مطالب و کاهش بی دقتی و بازیگوشی آن ها می شود.
مسئولین آموزش و پرورش کشور با رعایت شرایط بهداشتی و پروتکل های اجتماعی با در نظر گرفتن شرایطی خاص تصمیم به بازگشایی حضوری مدارس 1400 - 1401 در تمامی مقاطع تحصیلی هستند.
بسیاری از آموزش های مدارس نیازمند برقراری ارتباط حضوری با معلمان در کلاس درس و تبادل اطلاعات به صورت حضوری می باشد. از جمله مواردی که لزوم اجرای آموزش های حضوری در آن ها به شدت احساس می شود پایه های آغازین و اولیه اول و دوم ابتدایی است، چرا که در این پایه های تحصیلی حساس دانش آموزان با مباحث آموزشی هر یک از دروس خود به تازگی آشنا شده و برای یادگیری در مقاطع بالاتر آماده می شوند.
علاوه بر دانش آموزان کلاس اول و دوم ابتدایی دانش آموزانی که در حال تحصیل در رشته های هنرستان فنی حرفهای و یا رشته های کاردانش هستند نیز برای یادگیری دروس کارگاهی خود نیاز به برگزاری کلاس ها به صورت حضوری دارند چرا که یادگیری این موارد در آموزش های غیر حضوری به درستی امکان پذیر نخواهد بود.
بر همین اساس تصمیماتی در خصوص برگزاری کلاس های درس به صورت حضوری در سال 1400 - 1401 از طرف مسئولین مربوطه اعلام شده است که نیازمند رعایت شرایط خاصی خواهد بود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که آمادگی کامل برای بازگشایی مدارس کشور در سال آینده تحت هر شرایطی وجود دارد. به دلیل دغدغه جدی که راجع به آموزش دانش آموزان وجود داشت، این موضوع در ستاد ملی کرونا پیشنهاد شده و تصویب گردید.
در واقع نگرانی ها در رابطه با این مسئله است که کودکانی که امروز کلاس اول هستند اگر پایه سواد ضعیفی داشته باشند بناهای بعدی خوب شکل نخواهد گرفت و ممکن است در آینده آن ها تأثیرگذار باشد، لذا امید است با ارزیابی صحیح و برنامههای مداخله ای بتوان تا حد زیادی نگرانیها را برطرف نمود.
به گزارش یکتاپرس؛ سوال اصلی اینجا است دو وزارت خانه برای شروع آموزش حضوری چه امکاناتی را مهیا کرده اند، که سخن گفتن از آموزش حضوری می زنند. در واقع آموزش حضوری نیازمند مقدمات و تمهیداتی است تا جان دانش آموزان و معلمان به خطر نیافتد.