خواص آب اکسیژنه و کاربردهای آن | یکتاپرس
آب اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید، مایعی به رنگ آبی کمرنگ و نوعی اسید ضعیف به شمار می‌آید.
کد خبر: ۴۲۰۳۰
۰۲:۴۰ - ۱۸ تير ۱۴۰۰

 آب اکسیژنه

به گزارش گروه اجتماعی یکتا پرس، آب اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید با فرمول H2O2H2O2، مایعی به رنگ آبی کمرنگ و کمی چگال‌تر از آب است و نوعی اسید ضعیف به شمار می‌آید. آب اکسیژنه اکسنده‌ای قوی محسوب می‌شود و به همین دلیل از آن به عنوان ماده سفید‌کننده بهره می‌گیرند.

آب اکسیژنه را به عنوان ساده‌ترین پراکسید یعنی ترکیبی با پیوند یگانه اکسیژن-اکسیژن می‌شناسند. این ماده، علاوه بر کاربردهای ذکر شده، به عنوان ماده ضدعفونی کننده نیز کاربرد دارد.

آشنایی با خواص آب اکسیژنه

بهتر است بدانید که هیدروژن پراکسید در واقع یک ماده متداول است که اغلب به عنوان سفید کننده مورد استفاده قرار می گیرد و همجنین برای حذف مواد آلی و معدنی که باعث فاسد شدن آب استخر می شوند نیز کاربرد دارد. هیدروژن پراکسید ساده ترین نوع پراکسید می باشد.

پراکسید ها معمولا ترکیباتی هستند که دارای یک پیوند یگانه اکسیژن به همراه اکسیژن هستند. آب اکسیژنه خالص یک مایع ناروانی است که کمی آبی رنگ بوده و با زحمت بسیار زیادی می توان آن را تهیه نمود. توجه داشته باشید آب اکسیژنه ای که در داروخانه ها به اسم آب اکسیژنه رقیق به فروش می رسد محلولی است از آب اکسیژنه در آب که تنها ۳ درصد آن آب اکسیژنه است. این ماده مانند آب بی رنگ و بی بو است، مزه تلخی دارد و کمی هم اسیدی خواهد بود.

فواید آب اکسیژنه:

همانطور که می متوجه شدید آب اکسیژنه دارای مزیت و فواید خارق العاده ای است که در ادامه سعی داریم شما را با این خواص بی نظیر آشنا نماییم:

درمان بوی بد و ورم دهان:

اگر در دهان خود احساس درد می کنید توصیه می شود که دهانتان را با آب اکسیژنه محلول در آب حدود نیم دقیقه بشویید و سپس دهان را آبکشی نمایید. همچنین آب اکسیژنه می تواند به عنوان دهان شویه استفاده شود تا بوی بد دهان را از بین ببرد. بهتر است دهان خود را به مدت نیم دقیقه در هفته با این محلول تمیز کنید اما باز هم زیاده روی نکنید تا باعث کشته شدن باکتری های مفید دهان نشوید.

پاکسازی زخم و ضدعفون کردن:

توجه داشته باشید که این معمول ترین روش استفاده از آب اکسیژنه می باشد که می توانید از آن در زخم های کوچک و بریدگی ها برای پاک سازی بافت مرده، توقف خونریزی و جلوگیری عفونت استفاده نمایید. با اعمال محلول روی باند درد زخم از بین می رود و سطوح پوست تمیز می شود.

درمان سینوزیت:

جالب است بدانید که خواص ضدباکتری آب اکسیژنه می تواند به کشتن باکتری هایی که مسئول سینوزیت هستند کمک زیادی بکند. توصیه می شود که ترکیب شیمیایی را با بخش های مساوی آب ترکیب کنید و سپس در ظرف اسپری بینی قرار دهید. محلول را در بینی خود اسپری نمایید و پس از ۱۵ ثانیه آن را برگردانید. آب اکسیژنه معمولا در مجاری بینی به کشتن عفونت کمک می کند و به علاوه بر درمان سینوزیت توصیه می شود چند قطره نعناع هم تنفس کنید.

خوشبو کننده هوا:

به طور کلی ترکیب آب اکسیژنه با صابون مایع به نسبت ۱ به ۲ ایجاد می شود که می توانید آن را به زیربغل خود بمالید و پس از گذشت سی دقیقه آبکشی نمایید. انجام این کار به شما کمک می کند تا زیر بغل خشک و بدون بو را تا ۲۴ ساعت نگه دارید اما نباید در استفاده از این روش زیاده روی هم نمایید.

سفید کردن ناخن:

درست مانند سفید کردن دندان ها آب اکسیژنه یک راه عالی برای سفید کردن ناخن ها هم محسوب می شود پس اگر می خواهید ظاهر آن ها را روشن تر کنید باید پنبه را به مقداری اکسیژنه آغشته کنید و سپس روی هر کدام از ناخن ها بکشید.

ویژگی‌های شیمیایی آب‌ اکسیژنه

از جمله خواص حائز اهمیت آب‌ اکسیژنه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

امکان استفاده آسان

عدم تولید آلودگی محیطی

ظرفیت بالای اکسیداتیو

نتیجه ‌بخشی در شرایط مختلف PH

شاید برایتان جالب باشد که بدانید آب ‌اکسیژنه تاثیر شگرفی در سفید کردن روغن‌های گیاهی و حیوانی همچون روغن ماهی دارد.

کاربرد آب ‌اکسیژنه در صنایع غذایی

از دیگر کاربردهای آن در صنایع غذایی در تصفیه قند است.

آب ‌اکسیژنه با خواص خارق‌العاده در حوزه بسته‌بندی و استریل کردن نیز جایگاه بالایی توانسته تصاحب کند. از جمله می‌توان نقش گندزدایی و ضدعفونی کردن مواد غذایی آماده همچون ترکیبات لبنی، نوشیدنی‌ها، سس‌ها و آبمیوه‌ها را اشاره کرد تا فرآیند بسته‌بندی آن‌ها بدون خطر و با بالاترین کیفیت تولید شود که به هر دو روش اسپری کردن و قوطه‌ور کردن این نتایج را می‌توان مشاهده کرد.

شرایط نگهداری از آب‌ اکسیژنه

از دیگر مشخصات این ترکیب می‌توان به تأثیرپذیری بالا در مواجهه با محیط‌های بازی اشاره کرد در حالیکه در محیط اسیدی و خنثی استقامت بالاتری دارد.

همچنین باید در شرایطی نگهداری شود که در مواجهه با نور و گرمای مستقیم نباشد بنابراین استفاده از ظرف‌های کدر توصیه می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: هیدروژن ، آب اکسیژن

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: