به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی یکتاپرس؛ آمار 5 درصدی واکسیناسیون مردم ایران در مقایسه با بسیاری از کشورها، با وجود گذشت حدود یک سال از کشف اولین واکسن کرونا در جهان و آغاز واکسیناسیون در اکثر کشورهای جهان، ایران از نظر واکسیناسیون در رده پایین جهانی قرار دارد. در حالی که ایران با تولید 8 نوع واکسن در جهان اکنون جزء کشورهایی باشیم که بیشتر از 80 درصد مردم واکسینه شوند.
در بیشتر کشورهای جهان واکسیناسیون عمومی را شروع و حتی به اتمام رسیده است، همانطور که در پخش فوتبال در کشورهایی اروپایی مشاهده میشود ورزشگاهها پر از تماشاگران است و مردم به زندگی عادی برگشته اند. در حالی که در کشور ما همچنان هروز مشاهده پیک کرونا و شیوع کرونای جدید از یک کشور دیگر هستیم.
آنچه دیگران میخوانند: آغاز مسافرت ها، آغازی برای موج پنجم کرونا
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران روز یکشنبه 26 اردیبهشت از ورود بیش از دو میلیون و 400 هزار دُز واکسن کرونا به کشور خبر داد. دو محموله واکسن از دو مبداء مختلف در دستور کار است. یکی از این محمولهها که بیش از یک میلیون دُز است بامداد یکشنبه به ایران رسیده است. دیگری نیز واکسن آسترازنکا تولید ایتالیا است که بیش از یک میلیون و 400 هزار دُز آن، شامگاه یکشنبه وارد کشور میشود.
به این ترتیب، بهگفته سخنگوی سازمان غذا و دارو، مجموع واکسنهای کووید 19 که تاکنون به کشور وارد شده است، به حدود پنج میلیون و 600 هزار دز خواهد رسید.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مبحث واکسیناسیون کرونا در کشور، اعلام کرد: خرید 16 میلیون و 800 هزار دوز از طریق کواکس تأمین و هزینه آن را با سختی حواله کردیم. در این راستا بنا بود 4.5 میلیون دوز تا اسفند سال گذشته تحویل بگیرم که این محقق نشد، اما بعد از آن راه باز شد، به طور مثال یک میلیون دوز وارد شد، همچنین امروز یک میلیون 450 هزار دوز وارد کشور شد و تا خردادماه و اوایل تیر حدود 14 میلیون جمعیت هدف که شامل جمعیت بالای 60 سال، بیماران خاص و صعب العلاج هست را طبق سند ملی، واکسینه خواهیم کرد.
وزیر بهداشت در روز 24 فروردین در جمع خبرنگاران اظهار کرد: قصد داریم به محض اینکه نتایج فاز دوم مطالعه بالینی واکسن مشخص و تأیید شد، برای فاز سوم اجازه بدهیم که جمعیت انبوهی را با واکسن ایرانی واکسینه کنیم و واکسیناسیون عمومی را از نیمه اردیبهشت آغاز کنیم.
سید احسان قاضیزاده هاشمی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ضمن مقایسه ایران با کشورهای همسایه و منطقه میگوید که وضعیت واکسیناسیون در ایران از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست و با اشاره به رتبه پایین ایران در منطقه، معتقد است کشور در ردهبندی جهانی نیز در رده پایینی در امر واکسیناسیون قرار دارد.
از طرفی دیگر با توجه به اینکه رسیدگی به «ترک فعل» مسئولان از جمله مصوبههای مهم در قوه قضائیه بود و حتی در این رابطه دستورالعمل 12 مادهای خطاب به دستگاهها و سازمانهای ذیربط از جمله سازمان بازرسی کل کشور ابلاغ و بر پیگیری این مهم تاکید شده است، انتظار میرود که مسئولین امر در رابطه با علل تاخیر در واکسینه کردن مردم ایران را مورد پیگیری قرار دهند.
در اجرای بندهای دوم و سوم اصل یکصدوپنجاهوششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سیاستهای کلی نظام، قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور با اصلاحات و الحاقات بعدی و وظیفه قانونی قوه قضاییه در حفظ حقوق عامه و نظارت بر حسن اجرای قوانین و با توجه به احکام مقرر در مواد 90، 91 و 92 قانون مدیریت خدمات کشوری، مصوب 1386 که مدیران و سرپرستان بلافصل در دستگاههای اجرایی را مسئول نظارت، کنترل و حفظ روابط سالم کارمندان خود در انجام وظایف محوله و موظف به رعایت قانون و اجتناب از هرگونه رفتار ناقض قانون اعم از فعل یا ترک فعل میداند.
با لحاظ اینکه ترک وظایف قانونی مدیران و اهمال و سهلانگاری در اجرای قانون و عدم اعلام جرایم و تخلفات ارتکابی در حوزه تحت تصدی، موجب مسئولیت قانونی آنان است. گزارشی در مورد ترک فعل مسئولین در حوزه واکسیناسیون کرونا به قوه قضائیه ارائه شده است.
دادستان عمومی و انقلاب تهران همچنین اظهار کرد: درباره ترک فعل مسئولین در امر واکسیناسیون، شکایتی به دست ما نرسیده است. اما گزارشی را رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی و ریاست قوه قضائیه ارائه دادند، ما هم به رئیس کمیسیون بهداشت مجلس و دستگاههای دیگر دستور دادیم که این قضیه را پیگیری کنند و علل و عوامل را مورد بررسی قرار دهند و به این ترتیب موضوع ترک فعل مسئولین در مورد واکسیناسیون در دستور کار قرار بگیرد.
در مجموع تاکید مسئولان قضائی بر پیگیری ترک فعل در زمینه واکسیناسیون، این امیدواری شکل میگیرد که به واسطه پیگیری مسئولان قضائی در این حوزه، هر چه زودتر موانع بر سر راه واکسیناسیون برطرف شود و به زودی درصد بالایی از جامعه ایران واکسینه شوند.
به گزارش یکتاپرس؛ شیوع گونههای مختلف ویروس جهشیافته به افزایش آمار کرونا در ایران دامن زده است. با وجود افزایش یافتن شیوع کرونا و مرگومیر ناشی از این بیماری، واکسیناسیون عمومی در ایران روند بسیار کندی دارد و همچنان با شیوع خیز پنجم کرونا و ورود گونه جهش یافته ویروس دلتا در کشور به وعدههای تو خالی مسئولین وزارت بهداشت روبرو هستیم.
انتهای پیام/