انتخابات ۱۴۰۰ در سایه کرونا | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می‌دهد
اولویت انتخابات در درجه اول باید کنترل شیوع بیماری کرونا باشد و به رای دهندگان اطمینان دهند که انتخابات از ایمنی کامل برخوردار خواهد بود.
کد خبر: ۳۱۲۴۱
۱۵:۴۵ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰

انتخابات ۱۴۰۰ در سایه کرونا

به گزارش خبرنگاراجتماعی یکتاپرس؛ در حالی که شیوع کرونا تغییراتی در فعالیت‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی پدید آورده است، می‌تواند انتخابات را هم تحت شعاع قرار دهد و مشارکت مردم در انتخابات را با ترس و دلهره روبرو کند. مشارکت در شرایط کرونا دشوار است.

وضعیت معیشت، سلامت، فضای انتخاباتی، برنامه عملی کاندیدا‌ها برای حل مشکلات مردم، به رسمیت شناختن تنوع و تکثر جامعه و حضور کاندیدا‌های پاکدست و فسادناپذیر از جمله عواملی است که باعث حضور پر شور مردم در انتخابات می‌شود.

گسترش بیماری‌های واگیردار مانند کووید-۱۹ تاثیرات زیادی بر اداره انتخابات دارد و از این رو نهاد‌های مدیریت انتخابات باید امکان اجرای الزامات جدید را بدون کوتاهی در زمینه اعتبار انتخابات مورد بررسی قرار گیرد. از این رو هر انتخاباتی با هر مقیاسی در زمان شیوع بیماری باید با تدابیر جلوگیری کننده و کاهش دهنده به منظور جلوگیری از گسترش بیشتر بیماری همراه باشد چرا که انتخابات معمولا مستلزم حضور و تعامل صد‌ها یا هزاران نفر در مکان‌های محدود است.

توجه به بحث سلامت و واکسن کرونا باعث حضور پرشور مردم در انتخاب می‌شود

یکی از عوامل دیگر که در شرایط فعلی می‌تواند به حضور پر شور مردم در انتخابات کمک کند، بحث سلامت مردم است؛ یعنی در شرایطی که جامعه با ویروس کرونا مواجه شده، اگر مردم احساس کنند که برنامه‌های در حال انجام برای این است که سلامت مردم تضمین شود و برنامه ریزی‌های جدی برای حل این معضل می‌شود و مسئولین برای حفظ سلامت مردم و شعار‌های انتخاباتی که می‌دهند به واقعیت نزدیک است، می‌توان گفت مردم هم با اعتماد به این وضعیت در انتخابات با شور بسیاری شرکت می‌کنند.

برای تضمین سلامت مردم در انتخابات باید بحث واکسن کرونا به صورت جدی پیگیری شود؛ بنابراین چنین عواملی در به وجود آمدن این ذهنیت که می‌بایست انتخاب درست انجام داد، کمک می‌کند؛ یعنی مردم به این نتیجه برسند که حتماً می‌بایست گزینه اصلح را انتخاب کنند. در چنین شرایطی می‌توانیم شاهد انتخاباتی پر شور باشیم.

نگرانی‌ها برای سلامتی و ایمنی یکی از عوامل اصلی در تصمیم گیری درباره برگزاری انتخابات یا به تعویق انداختن آن در زمان شیوع کرونا است.

شیوع بیماری سه نوع محدودیت مهم برای انتخابات ایجاد می‌کند: محدودیت بر آزادی تردد و تجمع، خطرات مرتبط با سلامتی برای رای دهندگان و مسئولان برگزاری و پیچیدگی‌ها و تاخیر‌های عملیاتی. در همین ارتباط چالش‌هایی درباره اعتبار انتخابات در شرایط کرونا وجود دارد که باید به آن‌ها رسیدگی شود.

این چالش‌ها شامل مواردی از جمله محدودیت در کارزار انتخاباتی، موانع بر سر راه شفافیت فرایند انتخابات و ریسک برای مشروعیت نتیجه انتخابات می‌شود. با توجه به الزامات فاصله گذاری اجتماعی در دوره شیوع بیماری، کارزار‌های انتخاباتی مانند گذشته قابل برگزاری نیست.

مشروعیت انتخابات هم اغلب با میزان مشارکت مردم سنجیده می‌شود و هرچه میزان مشارکت پایین‌تر باشد نتایج هم از مشروعیت کمتری برخوردار خواهد بود بخصوص اگر مشارکت از ۵۰ درصد کمتر باشد. این یکی از نگرانی‌های اصلی برای انتخابات در شرایط کرونا بوده است.

اولویت انتخابات در درجه اول باید کنترل شیوع بیماری کرونا باشد و به رای دهندگان اطمینان دهند که انتخابات از ایمنی کامل برخوردار خواهد بود.

انتهای پیام/

برچسب ها: انتخابات 1400 ، کرونا

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: