به گزارش خبرنگار اقتصادی یکتاپرس، بازار سرمایه در نخستین ماه سال جاری برخلاف تصور کارشناسان نزولی شد و اخبار منفی موثر در روند بازار بسیار زیاد است، تحلیلگران معتقدند این روند نزولی ادامه دارد.
تحلیلگران معتقدند روند نزولی بازار ادامه دارد و نمادهای زیادی با صفهای فروش درگیر هستند، بر این اساس تحلیلگران عقیده دارند مواردی مانند برجام، انتخابات ریاست جمهوری و ویروس کرونا می تواند بر بازار سرمایه تاثیر مستقیم بگذارند.
به گفته کارشناسان خروج نقدینگی در بورس در حال افزایش است و سهامداران نسبت به بازار سرمایه بی اعتماد هستند. این روند سبب می شود مه بازار در یک مدت طولانی سیر نزولی داشته باشد.
فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد، گفت: برخی حیاتشان در منفینگری است. اگر شرایط مانایی شکل بگیرد، تکیه به بازار سرمایه و رونق آن نیز رخ میدهد.
او در پاسخ به این پرسش که چرا شاخصهای بورس به صورت ناگهانی ریزش پیدا میکند، گفت: زیرا جهت حرفهای اطمینانزا به سوی دیگری است و هر فردی با عبارتی درخصوص آن اظهارنظر میکند؛ یک روز عدهای میگویند که عدهای برنده هستند و روز دیگر نیز از بازخواست حقوقیها میگویند. این اظهارات، اثر منفی خودش را در بورس میگذارد؛ در صورتیکه بازار سهام نباید وضعیت فعلی را داشته باشد.
دژپسند در خصوص نحوه عملکرد خود توضیح داد: من در برنامهای که تنظیم کرده بودم، گفته بودم که وزارت اقتصاد مسوولیت مستقیمی بر تورم ندارد، اما از همه کارکردهایمان استفاده میکنیم. اگر بیش از ۱۵۴ هزار میلیارد تومان اوراق فروخته شده و ۳۴ هزار میلیارد تومان خصوصیسازی شده، آیا این عملکرد وزارت اقتصاد نبود؟ از کجا تامین مالی میشد تا حقوقها پرداخت شود؟ اگر این تامین مالی نبود در آن صورت مجبور به جبران به شیوه استقراض از بانک مرکزی بودیم. اثر تورمی این تامین مالی استقراض از بانک مرکزی چه میزان بود؟ اینکه الان نیست به این دلیل است که در مدیریت منابع خزانه به گونهای عمل کردیم که در برخی ماهها تنخواه را نیز تثبیت کردیم. بنابراین اینجا مانع شدیم که تورم بیشتر افزایش پیدا نکند. عملکردی که در مالیات و با رویکرد متفاوتی صورت پذیرفته است نیز به بهبود درآمدها کمک کرد.
در هجدهم فروردین ۱۴۰۰، شاخص کل هم وزن با کاهش حدود یک هزار و ۲۵۶ واحد به حدود عدد ۴۳۷ هزار و ۱۱۵ واحد رسید.
شاخص قیمت هم وزن نیز با افت حدود ۸۱۸ واحد در سطح حدود ۲۸۴ هزار و ۷۸۲ واحدی آرام گرفت. همچنین، شاخص بازار اول با کاهش ۸ هزار و ۳۰۵ واحدی در کانال ۹۱۵ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص بازار دوم نیز با افت ۲۰ هزار و ۸۴۸ واحدی، عدد ۲ میلیون و ۵۲۳ هزار واحدی را نمایش داد.
بر اساس این گزارش، گروه فلزات اساسی با حدود ۲ هزار و ۴۹ میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند و پس از آن گروه کانه فلزی و شیمیایی به ترتیب رتبه دوم و سوم را در این خصوص به خود اختصاص دادند.
براین اساس، در حدود ۲۴۲ هزار نوبت معاملاتی، حدود یک میلیارد و ۸۷۲ برگه اوراق بهادار به ارزش حدود ۲۱ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال در بورس معامله شد.
انتهای پیام/