به گزارش گروه اقتصادی یکتاپرس، سال گذشته مدیر تحقیق و توسعه یک گروه صنعتی عضو انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو اعلام کرد که موتور یورو 5 تولید داخل توانسته گواهی استاندارد شرکت توو (TUV) آلمان و گواهی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران (ISQI) را دریافت کند.
به گفته عضو انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو، تفاوت قیمتی برای ارتقاء موتور خودروهای سواری از یورو 4 به یورو 5 صفر بوده و بنابر اعلام شرکت ایرانخودرو نیز این ارتقاء سیستم آلایندگی افزایشی بر قیمت خودروها نخواهد گذاشت.
بر اساس گفته کارشناسان، سیستم مدیریت موتور شامل 16 قطعه که مهمترین آن سیستم ECU و سیستم ضدسرقت است، میشود. توسط متخصصین داخلی با همکاری دانشگاهها قسمت اعظم طراحی ECU داخلی شده است بدین گونه که نسل چهارم ECUها بیش از 80 درصد داخلیسازی شده است.
امین کرمانپور، عضو انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو دقیقا یک سال گذشته اعلام کرده بود: در عرض 9 ماه با سرمایهگذاری 1.2 میلیارد تومان، کاملا به صورت داخلی و با استفاده از تجربه و تخصص مهندسین داخلی، سامانه کروز کنترل نیز را ایجاد کرده و ارزیابیهای آن نیز انجام شده است. اکنون آماده ارائه کروز کنترل برای خودروهای 207 هستیم. همچنین پروژه تامین EMS و ECU برای موتور ملی برای سه خودرو سمند، دنا و دنا پلاس قابل نصب است که تاکنون 85 درصد پیشرفت داشته و تا خرداد 99 آماده تحویل به خودروساز خواهد شد که طی دو مرحله تحویل EMS برای موتور تکسوز بنزینی و تحویل EMS برای موتور دوگانهسوز انجام خواهد شد.
طبق صحبت های انجام شده قرار بود این امر محقق شود اما عضو هیات مدیره انجمن صنعت موتورسیکلت ایران از آغاز ارتقای استاندارد یورویی موتورسیکلتها از سال 1401 خبر داد و گفت: پس از صدرو مجوز عرضه موتورسیکلتهای مدل 1400، بازار این محصول از رکود خارج شده است.
وی در مصاحبه اخیر خود اعلام کرد؛ به دلیل فراهم نبودن زیرساختها و به منظور آمادهسازی آزمایشگاهها، طی نامهای از سوی سازمان حفاظت محیط زیست فرصتی یک ساله به تولیدکنندگان داده شد و بدین ترتیب ارتقای استاندارد آلایندگی یورویی از سال 1401 آغاز خواهد شد. تفاوت چندانی میان استاندارد آلایندگی یورو 4 و 5 وجود ندارد اما از آنجایی که قانون هوای پاک، صنعت موتورسیکلت را مکلف به تبعیت از استانداردهای روز اتحادیه اروپا کرده، سازندگان موظف به ارتقای تولیدات خود به یورو 5 هستند. البته ارتقای آلایندگی در کشورهای اروپایی نیز به واسطه شیوع کرونا با تاخیر آغاز شده است.
به گفته مهدی عرب سازندگان موتورسیکلت بر خلاف خودروسازان، بخش خصوصی محسوب میشوند و شرایط کاملا رقابتی بر بازار محصولات آنها حاکم است، تولیدکنندگان برای اینکه از گردونه رقابت در بازار جا نمانند، سعیشان بر عرضه موتورسیکلت با قیمت مناسب و کیفیت برتر به منظور جذب مشتری بیشتر است. بازار موتورسیکلت به طور تقریبی از آبان ماه سال جاری تا 22 بهمن ماه قفل بوده که ورود به فصل سرما از عمدهترین دلایل آن است، علاوه بر آن، بیشتر مشتریان در انتظار عرضه مدلهای جدید موتورسیکلت به بازار بودهاند.
طبق گفته های عضو هیات مدیره انجمن صنعت موتورسیکلت ایران ؛با توجه به افزایش دستمزدها و رشد نرخ مواد اولیه در سال آتی و در نتیجه افزایش قیمت موتورسیکلت، خرید و فروش در اسفند ماه روند صعودی خواهد داشت.
انتهای پیام/