ایزدخواه: ورود خودرو به بورس اصلی ترین مبحث طرح ساماندهی خودرو است | یکتاپرس
در گفتگو با یکتاپرس؛
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عرضه خودرو در بورس کالا از اصلی ترین مباحث طرح است که در صورت تصویب اجرا نکردن آن جرم تلقی شده و مجازات آن براساس تبصره یک ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعیین می شود.
کد خبر: ۱۲۸۴۸
۰۸:۴۵ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۹

ایزدخواه: ورود خودرو به بورس اصلی تبرین مبحث طرح ساماندهی عرضه خودرو است

روح الله ایزدخواه در گفتگو با خبرنگار سیاسی یکتاپرس؛ با اشاره به اینکه کمیسیون صنایع و معادن در حال بررسی جزئیات طرح ساماندهی عرضه خودرو است، گفت: معتقدیم ساماندهی خودروسازی ها باید از اصلاح در توزیع شروع کنیم.

وی افزود: در بحث خودرو قیمت گذاری از فرعیات است. قیمت خودرو محصول سیاستی است که ما در صنایع خودرو پیگیری می کنیم اگر سیاست اصلاح نشود کما فی السابق به دام قیمت گذاری دستوری و یا قیمت بازار آزاد می افتیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عرضه خودرو در بورس کالا از اصلی ترین مباحث طرح است که در صورت تصویب اجرا نکردن آن جرم تلقی شده و مجازات آن براساس تبصره یک ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعیین می شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خودرو سازی ها در شرایطی باید به بورس بیایند که عرضه و تقاضای آن مدیریت شده باشد، تأکید کرد: بعد از کنترل روند تولید و توزیع حرکت به سمت افزایش تولید و بهبود فناوری ها گام بعدی خواهد بود.

ایزدخواه با تصریح اینکه روشی که شورای رقابت در پیش گرفت جواب نداده است، گفت: اعمال نظام قیمت‌گذاری برای عرضه خودرو در بورس، ممنوع بوده و قیمت تابع عرضه و تقاضا تعیین می شود.

وی با اشاره به اینکه سود مشارکت خودروهای پیش‌فروش شده در بورس توسط خودروساز تعیین می‌شود، اظهار کرد: این سود نباید از سود سپرده بانکی بلند مدت مصوب شورای پولی و بانکی بیشتر باشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن خاطرنشان کرد: جریمه دیرکرد تحویل خودرو توسط خودروسازان معادل 2 واحد درصد کمتر از سود سپرده بانکی بلندمدت مصوب شورای پول و اعتبار است.

ایزدخواه با بیان اینکه در صورتی که تعداد خودروهای عرضه شده در بورس بیش از تقاضا باشد، اشخاص حقوقی نیز می‌توانند وارد فرآیند خریدشوند، گفت: اگر قیمت فروش در بورس از قیمت تمام شده خودرو بیشتر باشد، مابه التفاوات به عنوان عوارض محاسبه می شود.

وی ادامه داد: 20 درصد از منابع حاصله از عوارض اخذ شده به خزانه دولت واریز شده و براساس تصمیم وزارتخانه‌های صنعت و راه صرف توسعه حمل و نقل، جایگزینی خودروهای فرسوده و توسعه جایگاه‌های گازرسانی طبیعی خواهد شد.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: 70 درصد منابع حاصله از مابه‌التفاوت قیمت فروش خودرو در بورس و قیمت تمام شده  به صورت تسهیلات قرض‌الحسنه با موعد بازپرداخت حداکثر دو ساله در اختیار خودروساز قرار می گیرد تا در راستای تولید مصرف شود. همچنین 10 درصد باقی‌مانده نیز در صورت افزایش مستمر و غیرکاهشی خودرو براساس تصمیم شورای رقابت به خودروساز پرداخت می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: صنایع ، خودرو

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: