نگاهی به حواشی آتش سوزی کانکس معلمان/ ضرورت برچیده شدن مدارس کپری و کانکس های آموزشی | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می‌دهد؛
شامگاه روز سه شنبه (۳۰دی ماه) در پی آتش سوزی در کانکس محل اسکان فرهنگیان در سردشت دزفول حادثه ای تاسف برانگیز رخ داد.
کد خبر: ۱۱۱۷۴
۱۱:۱۵ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۹

نگاهی به حواشی آتش سوزی کانکس معلمان/ ضرورت برچیده شدن مدارس کپری و کانکس های آموزشی

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی یکتاپرس، یک تن از فرهنگیان آسیب دیده در این حادثه از معلمان عشایری و دو تن دیگر نیز از معلمان روستایی بودند. آنها شب حادثه برای اقامت در این کانکس مستقر بودند.

حسین رضایی میرقائد معلم حق‌التدریس با 95 درصد سوختگی هم‌اکنون در بیمارستان امام کاظم اصفهان بستری است. دو معلم دیگر، یکی با 57 درصد و دیگری با کمتر از 50 درصد سوختگی در بیمارستان آیت‌الله طالقانی اهواز بستری هستند. هر سه این معلم ها جزو نیروهای حق ‌التدریسی بوده‌ اند.

متاسفانه در این حادثه دو نفر از نوجوانان به نام‌ های نیما همتی با 57 درصد سوختگی و امین الیاسی با 84 درصد سوختگی جان باخته ‌اند.

ایجاد اختلاف نظرهای مختلف برای این حادثه

هنوز با گذشت بیش از یک هفته از وقوع آتش سوزی در کانکس مدرسه روستای چلنگرستان دزفول، حاشیه های ناتمام سوختن سه معلم و سه نوجوان اهوازی همچنان با قوت ادامه دارد.

در حال حاضر اختلاف نظرهای مختلفی برای علت و چرایی رخداد آتش سوزی این کانکس ها وجود دارد بنابر اعلام مدیریت بحران استان خوزستان، این آتش‌سوزی بر اثر برخورد صاعقه نبوده است و بر اساس شواهد موجود، مصدومان، عارضه ریوی ناشی از استشمام گاز داشته ‌اند اما از سوی دیگر، شاهدان عینی ماجرا و برخی معلمان آسیب دیده می‌ گویند، کانکس بر اثر اصابت صاعقه، گاز پیک نیک منفجر شد.

جدا از بحث وجدل مسؤولان نهادهای مختلف در خصوص علت وقوع حادثه، بحث دانش آموز بودن یا نبودن سه نوجوان این حادثه مطرح شده است. رئیس بیمارستان طالقانی اهواز اعتقاد دارد این دو نوجوان فوت شده دانش آموز هستند اما فریبرز حمیدی، رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش این  مساله را به کلی تکذیب کرده است. هنوز مدتی از تکذیب حمیدی نگذشته بود که محمد حسین کفراشی، مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش وپرورش نسبت به آن واکنش نشان داد و گفت: «سه نوجوان ۱۴تا ۱۶ساله در این حادثه دچار سوختگی شدند که دو نفر در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ و یک نفر امسال ترک تحصیل کرده است.»

واکنش نمایندگان مجلس به این حادثه

دکتر سید علی موسوی، نماینده ملکان و رئیس فراکسیون مناطق محروم و شهرهای در حال توسعه مجلس شورای اسلامی در واکنش به حادثه آتش سوزی در کانکس معلمان در یکی از روستاهای سردشت دزفول در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: «خبر ناگوار درگذشت نوجوان خوزستانی بر اثر حادثه آتش‌سوزی کانکس در منطقه سردشت دزفول بسیاردردناک است و موجب تالم بسیار شد. به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و به ویژه فراکسیون مناطق محروم ضمن پیگیری جدی این حادثه و برخورد با خاطیان و دستگاه‌های مربوطه به زودی از نزدیک با خانواده های این نوجوان و مصدومان دیگر دیدار و از آنها دلجویی خواهم کرد».

احمد نادری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز چندی پیش در واکنش به آتش سوزی کانکس معلمان در دزفول، با تاسف بارخواندن این حادثه، در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت:«ضمن بررسی علت و مقصران احتمالی  این حادثه در کمیسیون آموزش؛ از آموزش و پرورش خواهیم خواست تا نسبت به جمع آوری مکان های نا امن مرتبط با مدارس و مخصوصا مکان های کپری وکانکسی؛ زمان تعیین کند.»

نگاهی به حواشی آتش سوزی کانکس معلمان/ ضرورت برچیده شدن مدارس کپری و کانکس های آموزشی

واکنش وزیر آموزش و پرورش

حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش چندی پیش در واکنش به این خبر گفت: این یک حادثه بود و ممکن است در هرزمانی و در هرنقطه از کشور چنین حادثه ای اتفاق بیفتد. ما اولویت اولمان این است که همه دانش آموزان از امکان آموزش برخوردار باشند حتی اگر در چادر یا کانکس و واحد استیجاری است. در درجه اول باید اطمینان یابیم هیچ دانش آموزی از آموختن محروم نخواهد شد؛ در گام دوم باید برای اصلاح فضای آموزشی اقدام کنیم.

وی افزود: متناسب با اعتباراتی که داریم و در مقایسه با گذشته چهار برابر شده است و دولت اعتبارات خوبی را به توسعه فضاهای آموزشی اختصاص داده؛ تلاش می کنیم فضاهای آموزشی را  بهبود دهیم. سال گذشته و امسال تمام مدارس خشت و گلی را جمع آوری کردیم و مدارس کانکسی و سنگی کاهش یافته و به تدریج متناسب با اولویت ها پیش می رویم. همچنان ۲۲ درصد از فضاهای آموزشی نیازمند توجه ویژه است و یا باید روی مقاوم سازی آنها کار شود یا روی بازسازی مجدد که جزو اولویت های ماست.

وجود 4 هزار مدرسه کانکسی در کشور

مهرالله رخشانی ‌مهر، معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشورنیز پیرامون این حواشی ها گفت: هم اکنون ۴ هزار مدرسه کانکسی در کشور وجود دارد که با تلاش همکاران استان های مختلف درصدد برچیده شدن بساط مدارس خشتی و گلی هستیم. در رویکرد جدیدمان سعی می ‌کنیم تا نسبت به جایگزینی مدارس ایمن به جای مدارس کانکسی اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها را انجام دهیم.

وی درباره چرایی وجود کانکس ها اظهارداشت: ناچاریم در مناطق صعب العبور که امکان حمل مصالح و ساخت مدرسه نیست و جمعیت دانش آموزی ۳، ۵ و حداکثر ۱۰ نفر است، مدارس کانکسی داشته باشیم.

وی درباره حادثه رخ داده برای کانکس منطقه کنگرستان گفت: این کانکس محل اسکان یک معلم بوده و ارتباط مستقیمی با مدارس و سازمان نوسازی مدارس ندارد. هم اکنون  کانکس ‌های کلاس درسی که سازمان نوسازی تهیه کرده همه ایمن هستند، و استاندارد آموزشی دارند. این کانکس ها عایق صوت و حرارت و استانداردهای لازم برای ایمنی در برابر صاعقه را دارا هستند.

انتهای پیام/

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: