مقاومت قیمتی به بهانه شب عید / مسکن ارزان می‌شود؟ | یکتاپرس
یکتاپرس گزارش می دهد؛
برخی دلال‌ها در تلاش هستند که با ایجاد جوسازی از کاهش قیمت‌ها جلوگیری کنند و اجازه ندهند تا قیمت مسکن کاهش پیدا کند.
کد خبر: ۱۰۸۱۹
۰۹:۰۰ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۹

مقاومت قیمتی به بهانه شب عید / مسکن ارزان می‌شود؟

 

به گزارش گروه اقتصادی یکتاپرس، براساس گزارش بانک مرکزی، قیمت مسکن از ابتدای آذر روند نزولی به خود گرفته است و برپایه بررسی‌ها، نرخ‌های پیشنهادی در تهران و شهرستان‌ها تا 15درصد کاهش یافته است، این درحالی است که بازار مسکن از خرداد به بعد، روند صعودی به خود گرفته بود. برخی از کارشناسان معتقدند قیمت مسکن واقعی است، اما برخی دیگر از تلاش دلال‌ها برای ادامه گرانی می‌گویند.
باتوجه به اینکه به پایان سال نزدیک می شویم، دلالان تلاش می کنند به بهانه شب عید قیمت های مسکن را همچنان گران اعلام کنند.
محمد اسلامی، وزیر راه‌وشهرسازی در مصاحبه‌ای گفته بود که بازار مسکن به‌دلایل گوناگونی، دچار نوسان است و این مسئله موجب شده است که قیمت مسکن با حباب مواجه شود. او وعده داده است در ماه‌های آینده، بخشی از حباب بازار مسکن تخلیه شود.
به‌گفته کارشناسان اقتصادی، از تقسیم قیمت یک مترمربع مسکن بر اجاره آن، شاخصی به دست می‌آید که به آن شاخص حباب‌سنج مسکن گفته می‌شود. این شاخص در سال‌های گذشته، همواره عددی بین 15 تا 25 بوده است، ولی پس از افزایش قیمت مسکن در سه سال گذشته و به‌خصوص امسال، این شاخص به بیش از 30 افزایش پیدا کرده است.
صادق عابدزاده افزود: در سال جاری جهش‌های قیمتی علاوه‌بر مسکن در بازار‌های موازی و سرمایه‌گذاری مانند بورس، طلا و ارز نیز مشاهده می‌شود. علاوه‌بر این، در ماه‌های اخیر شاهد جهش عجیب قیمت مصالح ساختمانی و دستمزد‌ها بوده‌ایم که مجموع این مسائل، قیمت تمام‌شده ساختمان را افزایش داده و بسیاری از خانه‌اولی‌ها را از خانه‌دار شدن ناامید کرده است.
عابدزاده با تاکید بر اینکه نمی‌توان انتظار داشت قیمت‌ها در بازار‌های موازی افزایش یابد، اما نرخ مسکن ثابت بماند، بیان کرد: قیمت مسکن در یک روند صعودی به تناسب رشد قیمت‌ها افزایش یافته است، با این حال بسیاری از کارشناسان، نرخ مسکن را تحت‌تأثیر نرخ دلار می‌دانند و طبق بررسی‌ها، میانگین هر مترمربع مسکن در شهر تهران، معادل هزار دلار است.
وی گفت: میانگین قیمت مسکن طبق اصول با تاخیری چندماهه، خود را به معادل قیمت دلار می‌رساند، با این حال درشرایطی‌که قیمت دلار به 32 هزارتومان رسید، شاهد میانگین قیمت 20 میلیونی به ازای هر مترمربع برای مسکن بوده‌ایم، پس حالا با کاهش قیمت دلار به کانال 25 هزارتومان، نمی‌توان انتظار کاهش قیمت مسکن را داشت، زیرا این روز‌ها قیمت مسکن درحال متعادل شدن است.


مقاومت در برابر کاهش قیمت مسکن

برخی دلال‌ها در تلاش هستند که با ایجاد جوسازی از کاهش قیمت‌ها جلوگیری کنند. کارشناسان معتقدند که مقاومت در برابر کاهش قیمت در بازار رو به افزایش است، با این حال افرادی که در مناطق نوساز و روبه‌توسعه  ساخت‌وساز می‌کنند، دربرابر ریزش قیمت‌ها مقاومت می‌کنند تا بتوانند مسکن‌های خود را به قیمت مدنظر بفروشند. کارشناسان معتقدند که قیمت مسکنی که در مهر اعلام شده بود، با دلار 28 تا 30 هزار تومانی بود. این رقم نشان می‌دهد که قیمت مسکن دارای حباب است و در ماه‌های آینده بخشی از این حباب خواهد ترکید. به‌گفته وی، نسبت قیمت به اجاره ملک  در ماه‌های گذشته، از میزان متعارف خارج شده است و همین مسئله، یکی از نشانه‌های وجود حباب در بازار مسکن این شهر است.
در حالی بازار مسکن سومین افت ماهانه را به استناد مشاهدات و تحقیقات میدانی تجربه می‌کند که سفته‌بازان و گروهی در بازار مسکن کاهش قیمت مسکن را مقطعی می‌دانند و با اسم رمز «شب عید» به دنبال مقاومت در برابر کاهش قیمت‌ها هستند. این در حالی است که بازار مسکن امسال متفاوت از سال‌های گذشته است و به واسطه طی دوره طولانی‌مدت جهش قیمتی، پیش‌بینی می‌شود رکود در بازار مسکن ادامه‌دار باشد. یکی از مهم‌ترین عواملی که حباب‌بازان و سفته‌بازان اعلام می‌کنند کاهش قیمت‌ها مقطعی است، این است که این بازار در دو ماه پایانی سال نمی‌تواند مانعی برای تداوم تخلیه حباب مسکن شود.
بانک مرکزی تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران را 3500 واحد مسکونی اعلام کرد که نسبت به ماه قبل 37.6 درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل 67.1 درصد کاهش نشان می‌دهد.

ابر حباب مسکن می ترکد؟

از اردیبهشت ماه 96 تا اردیبهشت ماه 97 قیمت خانه در تهران متری یک میلیون و 450 هزار تومان افزایش یافته است. آن‌طور که بررسی‌ها نشان می‌دهد، میانگین قیمت مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه 96 متری 4 میلیون و 530 هزار تومان بود که این رقم در اردیبهشت ماه 97 به متری 5 میلیون و 980 هزار تومان رسیده و در این شرایط قدرت خرید مسکن توسط خانوارها با توجه به نرخ تورم عمومی حدود 25 درصد کاهش یافته است.
این در شرایطی است که به نظر می رسد ترس خریداران از گرانی بیشتر قیمت باعث شده که به سمت بازار مسکن هدایت شوند. معاملات مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه 16.7 درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش یافت و به رقم 19 هزار مورد رسید.

در این میان، تحلیلگران بازار مسکن معتقدند که 12 درصد قیمت مسکن حباب است. به اعتقاد رئیس اتحادیه املاک کشور، حدود 12 درصد از افزایش قیمت مسکن حباب است و به مرور با نوسانات بازار در بخش مسکن با ثبات قیمت روبه‌رو خواهیم شد.
محمدقلی خسروی عنوان کرد: اکنون که قیمت‌ها افزایش یافته، عقب‌نشینی فروشنده‌ها از فروش واحدهای خود کار بسیار اشتباهی است. بیشترین افزایش قیمت در مناطق 5 و 22 تهران روی داده است، اما در مناطق دیگر تهران و شهرستان‌ها چنین افزایش قیمتی وجود ندارد.
براساس گزارش دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، تعداد معاملات انجام‌گرفته در فروردین‌ ماه سال جاری نسبت به اسفندماه سال گذشته، شاهد کاهش 87 درصدی بوده است. این درحالیست که تعداد معاملات انجام گرفته نسبت به فروردین ماه سال گذشته حدود 63 درصد کاهش معاملات را نشان می‌دهد. بدین ترتیب درحالی متوسط قیمت یک مترمربع واحد مسکونی آپارتمانی در فروردین امسال 15 میلیون و 547هزار تومان معامله شده که این آمار نسبت به فروردین 98، بیش از 36 درصد افزایش را نشان می‌دهد.
افشین پروین‌پور عضو سابق شورای عالی سیاست‌گذاری مسکن و کارشناس اقتصادی گفت: پدیده شکست بازار، به پدیده‌ای اطلاق می‌شود که عرضه و تقاضا متناسب در بازار وجود دارد اما خرید و فروشی در این حوزه صورت نمی‌گیرد و در اصطلاح اقتصادی بازار با رکود مواجه شده است. در این شرایط به دلیل افزایش حبابی قیمت‌ها، بخشی از تقاضاهای موثر مصرفی موجود در بازار به تقاضاهای مصرفی غیر موثر تبدیل شده و بازار با شکست مواجه خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی در بیان تطبیق شرایط حال حاضر بازار مسکن با شرایط شکست بازار، افزود: درحالیکه بازار مسکن در سال‌های گذشته با تقاضای فراوانی روبرو بوده اما شاهد فضای رکود سنگین در این حوزه بوده‌ایم. در واقع رشد نجومی قیمت مسکن منجر به غیرموثر کردن بخش عمده‌ای از تقاضاهای مصرفی در این حوزه شده است که چنین شرایطی مقدمات پدیده شکست بازار مسکن را فراهم می‌آورد.
عضو سابق شورای عالی سیاست‌گذاری مسکن، در ارتباط با دلایل رشد حبابی قیمت مسکن در سال‌های گذشته، گفت: توجه به تورم عوامل تولید مسکن و افزایش شدید قیمت واحدهای مسکونی در بازه‌های زمانی کوتاه، موید این نکته است که در بهترین حالت بیش از 60 درصد قیمت مسکن حبابی است و قیمت حقیقی هر متر مترمربع واحدهای مسکونی تا یک سوم قیمت فعلی قابل کاهش است.
به گزارش یکتاپرس، کارشناسان معتقدند که مردم نسبت به خرید خانه عجله نکنند چرا که قیمت‌های فعلی مسکن حبابی بیش نیست و در یک بازه زمانی یک ساله قیمت‌های نامتعارف شکسته خواهد شد.

برچسب ها: قیمت مسکن

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: