سقط بیش از ۶ هزار جنین دارای معلولیت | یکتاپرس
معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درباره اهمیت آزمایش‌های غربالگری، توضیحاتی داد.
کد خبر: ۸۸۱۲
۰۸:۵۹ - ۲۹ دی ۱۳۹۹

غربالگری

به گزارش گروه اجتماعی یکتا پرس، فاطمه رضوان مدنی معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درباره آثار حذف آزمایشات غربالگری، اظهار کرد: در حال حاضر افزایش امید به زندگی، کاهش سرعت باروری و انباشتگی سنی در کشور باعث حرکت کشور به طرف سالمندی شده، که این موضوع خود باعث عوارضی، چون کاهش میزان جمعیت در سنین کار و عدم هماهنگی بین جمعیت  تولید کننده و مصرف کننده می‌شود و یکی از راهکار‌های مناسب جهت پیشگیری از مشکل فوق افزایش میزان باروری و ازدیاد تولد کودکان سالم و کارآمد است.

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: برنامه جامع پیشگیری از معلولیت‌های ناشی از اختلالات ژنتیک به منظور پیشگیری از معلولیت‌های ناشی از بیماری‌های ژنتیک و درنتیجه افزایش سطح سلامت تمامی آحاد جامعه بویژه افرادی که در سنین باروری بوده و یا دارای فرزند مبتلا به بیماری ژنتیکی هستند، تعریف و اجرا شده است.

وی افزود: در این برنامه از سال ۱۳۹۲، تعداد جنین‌های مبتلا به اختلالات ژنتیک، که در صورت تولد دارای معلولیت شدید شده اند (تعداد ۶۷۷۷ مورد) طی فرآیند انجام مشاوره ژنتیک، شناسایی و منجر به سقط درمانی شده است.

رضوان مدنی بیان کرد: از منظر اجتماعی-اقتصادی به نظر می‌رسد با توجه به اینکه متوسط مقرری سالانه تعیین شده برای افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان، برابر ۱۲۰ میلیون ریال است و چنانچه امید به زندگی این افراد برابر ۲۵ سال در نظر گرفته شود، در صورت عدم انجام سقط درمانی برای ۶۷۷۷ جنین دارای معلولیت و تولد این کودکان، سازمان بهزیستی باید ۲۰۳۳ میلیارد تومان هزینه می‌کرد. از طرفی سازمان بهزیستی با هزینه کردن ۱۴۴ میلیارد تومان از سال ۱۳۹۲ برای برنامه پیشگیری از معلولیت‌های ناشی از اختلالات ژنتیک، مبلغ ۱۸۹۰ میلیارد تومان در هزینه توانبخشی صرفه جویی کرده است.

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور  اضافه کرد: هزینه‌های دیگر مانند هزینه‌های آموزشی (با کاهش ورودی‌های آموزش و پرورش استثنایی)، هزینه‌های درمانی، عاطفی، اجتماعی (شامل ازدواج، اشتغال و ...) که هزینه‌های غیر مستقیم این کم توانی بر کشور است نیز صرفه جویی شده که در محاسبات بالا در نظر گرفته نشده است.

وی با اشاره به اینکه اجرای برنامه پیشگیری از معلولیت‌های ناشی از اختلالات ژنتیک با تمرکز بر مشاوره ژنتیک پیش از بارداری و حین بارداری منجر به احساس اطمینان قلبی در حداقل ۶۷۷۲ مورد خانواده‌ای است که جنین مبتلایشان مجوز سقط قانونی گرفته اند، ادامه داد:  این وضعیت در نتیجه منجر به ایجاد امید در این خانواده‌ها جهت اقدام برای بارداری بعدی به منظور داشتن فرزند سالم شده است. همچنین در تمامی خانواده‌هایی که دارای حداقل یک فرزند مبتلا به بیماری ژنتیکی هستند امید برای داشتن فرزند سالم ایجاد شده است که با انجام مشاوره ژنتیک، آزمایش‌های ژنتیک و غربالگری‌های دوران بارداری امکان دوباره باردار شدن جهت داشتن فرزند سالم را  به وجود آورده است.

رضوان مدنی افزود: در این برنامه، مواردی به عنوان مشاوره قبل از بارداری به مراکز ژنتیک تحت پوشش سازمان مراجعه کرده که ممکن است در خانواده مواردی از معلولیت وجود داشته باشد که به علت ترس از بروز معلولیت، زوجین تمایلی به فرزند آوری نداشته باشند و با انجام مشاوره ژنتیک و آزمایش‌های ژنتیک در افراد بیمار خانواده، و شناسایی جهش‌های ژنتیک در بیماران و با اقدام مواردی از آزمایش‌های تخصصی ژنتیک از جمله DPN منجر به ایجاد اطمینان در داشتن فرزند سالم در زوجین می‌شود و این ضریب اطمینان منجر به ترغیب زوجین برای اقدام به باروری می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: