به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی یکتاپرس، امروزه جامعه بشری با یک بیماری مسری و کشنده ای روبرو بوده که تنها راه کنترل آن تولید واکسن است. اکنون در زمینه تولید واکسن کرونا کار علمی ارزشمندی در دنیا و با مدل های مختلف انجام شده که پیشرفت جهانی محسوب می شود.
در ایرانهم اقدامات ارزشمندی در زمینه تولید واکسن انجام شده است اما تولید و تزریق آن با نقد و انتقادهای زیادی مواجه شده است. در مقابل برخی این نوع کار را ارزشمند دانسته و از ممنوعیت ورود واکسن خارجی حمایت ویژه ای کرده اند.
پشوانه علمی ممنوعیت واکسن آمریکایی و انگلیسی
چندی پیش حضرت آیتالله خامنه ای ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور را ممنوع اعلام کردند و گفتند:« آمریکایی ها اگر توانسته بودند واکسن تولید کنند این افتضاح کرونایی در کشورشان به وجود نمیآمد که در یک روز حدود ۴ هزار نفر تلفات داشته باشند. ضمن اینکه اساسا به آنها اعتمادی نیست و گاهی این واکسنها برای آزمایش بر روی ملتها است».
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر علمی بودن بیانات مقام معظم رهبری درباره ممنوعیت واردات واکسن کرونا از آمریکا، انگلیس و فرانسه، اظهار داشت: این کشورها هیچگاه قابل اعتماد نبودند. این روزها همه ما شاهد آمار بالای بیماران کرونایی در آمریکا هستیم و در انگلیس هم کرونای جهش یافته و جدیدی به وجود آمده است و بر این اساس، کاملا منطقی است که به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوعیت ورود واکسن از این کشورها به صورت دقیق توجه شود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی افزود: مسئولان به ویژه وزارت بهداشت و درمان مکلف هستند این موضوع را عملیاتی کنند و اگر آنان ضرورت ببینند، می توانند واکسن را از کشورهای دیگر که مورد اعتماد جمهوری اسلامی ایران است، دریافت کنند.
تزریق واکسن؛ تنها راهکار کنترل کرونا
دکتر محمدرضا ظفرقندی، رییس کل سازمان نظام پزشکی، تنها راهکار کنترل کرونا را تزریق کرونا دانست و گفت: اگر واکسیناسیون در زمان مناسب انجام نشود، جهش های ویروس می تواند اثر واکسن را کم کرده و به اصطلاح ویروس از واکسن فرار کند بنابراین باید هرچه سریعتر واکسن در کشور خریداری شود.
وی افزود: این واکسن می تواند از کشورهایی مانند روسیه و هند برای کشور تامین شود. اکنون در چین واکسن ویروس ضعیف شده کار می شود یا mRNA است که کشور ترکیه و امارات پیش خرید کرده اند. اکنون ما نیز مذاکراتی برای تامین واکسن با هند، چین و روسیه انجام داده ایم که طبق اعلام وزارت بهداشت حدود ۲ میلیون دوز واکسن قبل از عید تهیه می شود.
وی خاطرنشان کرد: در برنامه دولت ما اساسا خرید واکسن آمریکایی چه فایزر و چه مدرنا، در دستور کار نبوده است زیرا تجربه بدی داریم که فرآورده های خونی آلوده از فرانسه به ایران وارد شد و بعد از تزریق عده ای از هموطنان ما گرفتار بیماری شدند.
ظفرقندی اظهارداشت: واکسن کرونای ایرانی (که ویروس ضعیف شده است) اکنون فاز یک انسانی را شروع کرده و تا آخر بهمن ماه این فاز ادامه دارد و پس از آن هم وارد فاز دو می شود که دو تا سه ماه ادامه دارد. نهایتا هم فاز سوم آغاز می شود بنابراین برای تولید واکسن تولید داخلی مان نیاز به زمان نسبتا طولانی داریم تا این واکسن به نتیجه برسد. در عین حال انستیتو رازی هم از هفته آینده فاز اول انسانی را آغاز می کند.
وی درباره واکسن ایرانی-کوبایی گفت: این واکسن ساخت بین انستیتو پاستور و کشور کوبا است. در کشور کوبا فازهای حیوانی و یک و دو انسانی طی شده و طبق قراردادی که بستند، قرار شده فاز سوم را به صورت مشترک انجام داده و بررسی کنند. البته بعد از اینکه مدارک و مستندات فاز یک و دو در مراکز علمی کشور، مورد تایید قرار گرفت فاز سوم به صورت مشترک انجام داده و در صورت حصول نتیجه از این واکسن هم استفاده شود. زمان حصول و دسترسی به این واکسن هم حدود سه ماه آینده خواهد بود.
آیا واکسن کرونای ایران ایمن است؟
حامد حسینی، مسئول تیم نظارت بر آزمایشهای انسانی واکسن کوو ایران برکت در خصوص آغاز تزریق "واکسن ایرانی کرونا" به سومین گروه از داوطلبان اشاره و گفت: به صراحت می توانیم بگوییم این واکسن تا این لحظه به طور کامل ایمن بوده و هیچ کدام از ۷ نفری که در دو مرحله قبل واکسن به آنها تزریق شده، هیچگونه عارضه ای نداشتند و به همین دلیل هم مجوز تست انسانی برروی گروه سوم صادر شده است چراکه ساخت واکسن ایرانی با رعایت تمام قوانین بین المللی در حال انجام است.
مینو محرز، مجری فاز بالینی واکسن کوو ایران برکت نیز اظهار کرد : اکنون با رعایت تمام قوانین بینالمللی و حتی رعایت پارامترهایی بسیار سخت گیرانهتر از قواعد سازمان جهانی بهداشت، ساخت و تست واکسن ایرانی کرونا درحال انجام است. تمامی این اقدامات برای آن است که بتوانیم به مردم اطمینان دهیم که واکسنی ایمن و قابل قبول ساخته شده است.
گزارش: بیتا اکبری
انتهای پیام/