اروپا به دنبال بازنگری در نقش شبکه‌های اجتماعی | یکتاپرس
در پی واکنش شبکه‌های اجتماعی به اقدامات تحریک‌آمیز ترامپ در حوادث اخیر آمریکا، مقامات اروپایی خواهان بازنگری در تعریف نقش این شبکه‌ها بر اساس حقوق اساسی شدند.
کد خبر: ۷۶۹۳
۱۹:۴۹ - ۲۲ دی ۱۳۹۹

شبکه‌های اجتماعی

به گزارش گروه بین الملل یکتا پرس، اقدام شبکه های اجتماعی توییتر و فیس بوک در حذف و تعلیق حساب کاربری «دونالد ترامپ» بحث های زیادی در اروپا پیرامون حدود اختیارات این شبکه ها در چارچوب حقوق اساسی شهروندان درگرفته است.

نشریه فرانکفورتر آلگماینه آلمان امروز (دوشنبه) در این رابطه نوشت: پس از اقدام توئیتر علیه ترامپ «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان بر حق اساسی آزادی بیان تأکید می کند. همچنین «تیه ری برتون» کمیسر اتحادیه اروپا از یک نقطه عطف در سیاست های تنظیم شبکه های آنلاین سخن به میان آورده است.

روز گذشته شرکت توییتر اعلام کرد حساب کاربری ترامپ و نزدیکان او از جمله ژنرال مایکل فلین و سیدنی پاول را به علت خطر سوء استفاده از این حساب ها در تحریک طرفداران ترامپ به خشونت بیشتر تعلیق کرده است.

طی روزهای اخیر تلاش های فشرده و گسترده ای علیه دونالد ترامپ در آمریکا پس از غائله حمله به کنگره آمریکا، فراری دادن نمایندگان کنگره و اشغال ساختمان آن شدت گرفته است به گونه ای که قانونگذاران آمریکایی می گویند آماده برکناری وی از قدرت به علت پیش بینی ناپذیری اقدامات بعدی او هستند.

بعد از اینکه توئیتر صفحه دونالد ترامپ را تعلیق کرد، او برای ادامه دادن به پیام های توئیتری اش به صفحه رسمی ریاست جمهوری آمریکا در توئیتر مراجعه کرد اما توئیتر تمام پیام های ترامپ را از صفحه رسمی ریاست جمهوری آمریکا نیز حذف کرد. همچنین مارک زاکربرگ مدیر شبکه اجتماعی فیس بوک با صدور بیانیه‌ای از مسدود شدن حساب کاربری ترامپ در فیس بوک و اینستاگرام خبر داد.

در واکنش به این اقدامات، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نسبت به مسدود کردن حساب های کاربری رئیس جمهور آمریکا در این شبکه های اجتماعی انتقاد دارد. «اشتفن زایبرت» سخنگوی دولت آلمان روز دوشنبه در برلین گفت: حق اساسی آزادی بیان یک حق اساسی است. این حق اساسی می تواند مورد تداخل قرار گیرد، اما در چارچوب قانون و در چارچوبی که قانونگذار تعریف کرده است نه طبق تصمیم مدیریت شرکت های بزرگ از جمله شبکه های اجتماعی. صدراعظم آلمان این واقعیت را که حساب های ترامپ برای همیشه مسدود شده است، مشکل آفرین خواند.

زایبرت همچنین گفت که گردانندگان شبکه های اجتماعی مسئولیت بسیار بزرگی دارند تا از انتشار پیامهای توام با نفرت ، دروغ یا تحریک به خشونت جلوگیری کنند. بنابراین ، درست است که وقتی چنین محتوایی ارسال می شود ، بیکار نمانند همانطور که در هفته ها و ماه های گذشته به این مسائل واکنش نشان داده اند.

توییتر اعلام کرده که به دلیل خطر تحریک بیشتر به خشونت از سوی دونالد ترامپ، حساب کاربری او را برای همیشه مسدود کرده است. در ادامه این ممنوعیت، در حساب رسمی رئیس جمهوری آمریکا (potus) هیچ توییتی قابل خواندن نبود.

شبکه اجتماعی توییتر سال ها تریبون مهمی برای ترامپ با بیش از ۸۸ میلیون دنبال کننده بود و او در دوران ریاست جمهوری اش تقریبا هر روز چندین بار توییت می کرد. اقدام اخیر شبکه های اجتماعی در خصوص ترامپ و اقدامات مشابه آنها در گذشته مقامات اروپایی را در خصوص تعیین حدود اختیارات این شبکه ها به منظور محافظت از حقوق اساسی شهروندان به چاره اندیشی واداشته است.

براین اساس اتحادیه اروپا هم اکنون در حال بررسی موضوع است. به گفته «تیه ری برتون» کمیسیونر اتحادیه اروپا، حمله به کاپیتول در واشنگتن نقطه عطفی برای تنظیم سیاست های کنترلی شبکه های اجتماعی است. وی در مطلبی برای نشریه پولیتیکو نوشت: درست همانطور که حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نقطه عطفی در سیاست امنیت جهانی ایجاد کرد ، ۲۰ سال بعد شاهد این مسئله در مورد نقش سیستم عامل های دیجیتالی در دموکراسی خواهیم بود.

با توجه به حوادث هفته گذشته در پایتخت آمریکا دیگر هیچ تردیدی وجود ندارد که شبکه های اجتماعی به بازیگران سیستمی مهمی تبدیل شده اند. آنها دیگر نمی توانند مسئولیت خود در قبال جامعه را انکار کنند. با مسدود کردن دائمی حساب شخصی دونالد ترامپ در توئیتر ، اکنون این موضوع به یک امر مهم تبدیل شده است.

در همین رابطه «برونو لو مایر» وزیر امور اقتصادی فرانسه خواستار این شده است که دیگر چنین تصمیماتی به شرکتهای خصوصی واگذار نشود. لومر به فرانس اینتر گفت از این که توئیتر توانسته این تصمیم را بگیرد شوکه شده است. به گفته وی شورش نتیجه دروغ های ترامپ است و این حوادث حمله به دموکراسی است. وی در عین حال تاکید می کند که 'الیگارشی شبکه های اجتماعی یکی از تهدیدهای دولتها و دموکراسی است. از این رو تنظیم سیاست های این شبکه ها نباید توسط خود آنها انجام شود، بلکه وظیفه دولت ها و قوه قضائیه است.

سخنان تحریک‌ آمیز ترامپ در روز چهارشنبه موجب شد که هواداران او به ساختمان کنگره آمریکا در حین برگزاری نشست اعضای مجلس نمایندگان و سنای این کشور برای شمارش آرای گزینشگران انتخابات ریاست جمهوری یوروش برند. وی پیش از برگزاری این نشست از مایک پنس معاونش خواسته بود تا در مقابل کنگره پیروزی جو بایدن را به‌رسمیت نشناسد. ترامپ که براساس نتایج انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر با کسب ۲۳۲ رای کالج الکترال در برابر ۳۰۶ رای جو بایدن شکست خورده، اعلام کرده هرگز شکست در انتخابات را نخواهد پذیرفت.

انتهای پیام/

منبع: ایرنا

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: