روزنامه وال استریت ژورنال با انتشار این مطلب گزارش داد: ایده دولت آمریکا این است که از شرکای تجاری آمریکا تعهد بگیرد اقتصاد چین را در ازای برطرف کردن کاهش تبادلات تجاری و اعمال تعرفههای اعمالشده از سوی کاخ سفید، به انزوا بکشانند. مقامهای آمریکایی برنامه دارند با بیش از ۷۰ کشور مذاکره کرده و از آنها بخواهند مانع ارسال کالاهای چینی از طریق کشورهایشان و استقرار شرکتهای چینی در خاک آنها برای دور زدن تعرفههای آمریکا شده و و کالاهای صنعتی ارزان چین را وارد ساختار تولیدشان نکنند.
این روزنامه با اشاره به این که وزارت خزانهداری آمریکا به درخواست توضیح در این باره پاسخی نداده است، در ادامه نوشت: منابع مطلع میگویند مقامهای کاخ سفید این ایده را در مذاکرات اخیرشان با برخی از کشورها مطرح کردهاند. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا نیز سهشنبه (دیروز) به این راهبرد اشارهای کرده و در گفتوگویی تلویزیوینی در پاسخ به سوالی درباره تصمیم پاناما برای خودداری از ادامه فعالیتهای خود در ابتکار «کمربند و جاده» که برنامه زیرساختی جهانی چین برای کشورهای در حال توسعه است، گفت که وادار کردن کشورها به انتخاب کردن میان آمریکا و چین را بررسی خواهد کرد.
منابع مطلع گفتهاند «اسکات بسنت» وزیر خزانهداری آمریکا که نقش اصلی در مذاکرات تجاری آمریکا بر عهده دارد، این ایده را در دیداری در ۶ آوریل در مارالاگو با ترامپ در میان گذاشت که امتیاز گرفتن از شرکای تجاری آمریکا میتواند مانع جلوگیری از دور زدن تعرفههای آمریکا از سوی شرکتهای چینی و کنترل صادرات خواهد شد.
«اسکات بسنت» چهره اصلی سیاست ضد چین دولت آمریکا
در ادامه این مطلب آمده است: به نظر میرسد که این تاکتیک بخشی از راهبرد بسنت برای به انزوا کشاندن اقتصاد چین است که اخیرا، مورد توجه مقامهای دولت ترامپ قرار گرفته است. گستره و جدیت تعرفههای آمریکا همچنان محل بحث است اما به نظر میرسد که مقامهای آمریکایی عمدتا با برنامه بسنت برای چین موافق باشند.
این برنامه شامل قطع ارتباط چین با اقتصاد آمریکا از طریق تعرفهها و احتمالا حذف سهام چینی از بورس آمریکا است. بسنت در گفتوگوی اخیرش با فاکس نیوز موضوع تلاش دولت آمریکا برای حذف سهام چین را رد نکرد. با این وجود، هدف نهایی سیاست دولت آمریکا در قبال چین هنوز مشخص نیست.
وال استریت ژورنال همچنین نوشت: مشخص نیست که این خط مشی ضد چین وارد مذاکرات با تمامی کشورها شده باشد. افرادی که در جریان این مذاکرات بودهاند، میگویند آمریکا از برخی کشورها درخواستی در ارتباط با چین نداشته است، اگرچه آنها تایید کردند که این مذاکرات در مراحل آغازین است. بسیاری انتظار دارند که دولت ترامپ دیر یا زود، درخواستهایش در ارتباط با چین را مطرح خواهد کرد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: چین نیز از سوی دیگر، در حال پیش بردن دیپلماسی اقتصادی خود است. «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین اخیرا سفری به ویتنام داشت که تعرفههای سنگینی از سوی دولت ترامپ بر آن اعمال شده و دهها تعهد اقتصادی را با دولت هانوی امضا کرد.
انتهای پیام/