فریدون عباسی با اشاره به دستاوردهای سفر رئیس جمهور به عراق در عرصه های داخلی و بین المللی، بیان کرد: سفری که رئیس یک دولت به کشور دیگری انجام می دهد و مورد استقبال نیز قرار می گیرد، در ابتدا نشان دهنده تثبیت حاکمیت و دولت در کشور مبدا است. مطمئنا با استقرار رئیس جمهور جدید و همراهی سایر دستگاه های کشور سیاسی و نظامی این قدرت را برای رئیس جمهور به ارمغان می آورد تا سایر کشورها از رئیس جمهور دعوت به عمل بیاورند؛ لذا در وهله اول این سفر نشان دهنده اقتدار سیاسی جمهوری اسلامی ایران است.
وی اظهار کرد: از طرف دیگر کشور مقصد نیز این امتیاز را کسب می کند که رئیس جمهوری اسلامی ایران به این کشور به عنوان یک همسایه توجه ویژه دارد. ما در ابعاد امنیتی، اقتصادی و سیاسی روابط راهبردی با عراق داریم. انتخاب عراق به عنوان نخستین مقصد سفرهای خارجی رئیس جمهور بعد از برگزاری راهپیمایی اربعین حسینی نشان دهنده عمق روابط دو کشور است. اینگونه که در رسانه ها سفر رئیس جمهور منعکس شد، در ابتدا دولت مرکزی عراق مورد توجه قرار گرفت. یعنی سیاست جمهوری اسلامی ایران حفظ تمامیت ارضی واحد عراق است.
رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی کشور در ادامه تصریح کرد: از سوی دیگر چون در ساختار حکومتی عراق برای اقلیم کردستان یک خودمختاری هایی در نظر گرفته شده و برادران کرد ما در عراق نیز سابقه فرهنگی طولانی با کشور ما دارند، این سفر که ابتدا به اربیل و بعد به سلیمانیه انجام شد، نشان می دهد که ما با جناح های قدرتی که در عراق هستند می توانیم در چهارچوب قانون اساسی عراق روابط داشته باشیم. الحمدلله استقبال خوبی از رئیس جمهور صورت گرفت. رئیس جمهور از شهر بصره نیز بازدید داشت که نشان دهنده عمق روابط ما با شیعیان عراق است.
وی در ادامه تاکید کرد: ان شاءالله توافقنامه هایی که در این سفر به امضاء رسیده به قراردادهای پایداری تبدیل شده و در آینده ثمرات آن برای هر دو کشور مشهود باشد.
انتهای پیام