به گزارش گروه بین المایی یکتا،وزارت امور خارجه و مهاجران سوریه دوشنبه شب در بیانیهای با انتقاد کنفرانس بروکسل برای حمایت از آینده سوریه و منطقه اعلام کرد که هیچ اراده ای در این کنفرانس برای کمک به ملت سوریه وجود ندارد.
در ادامه بیانیه، برگزاری این کنفرانس در بروکسل را مخالف اصول سازمان ملل متحد در انجام اقدامات بشردوستانه اعلام شده است.
کنفرانس بروکسل برای حمایت از آینده سوریه و منطقه به مدت دو روز بدون مشارکت دمشق و مسکو نهم می ( سه شنبه ) آغاز شد.
در این بیانیه تأکید شده است که زمانی ثابت می شود که این کنفرانس به دنبال کمک به سوریها نیست که کشورهای برگزار کننده آن [نظیر آمریکا و ترکیه] بخشی از اراضی سوریه را اشغال، دست به چپاول منابع آن زده و در راه بازسازی کشورمان مانع تراشی می کنند.
وزارت امور خارجه سوریه تأکید کرد که این کشور بار دیگر بر موضع خود در مورد کنفرانس موسوم به “کنفرانس بروکسل در حمایت از آینده سوریه و منطقه” که ششمین دوره آن در روزهای نهم و دهم ماه می (۱۹ و ۲۰ اردیبهشت) برگزار می شود، تاکید کرده است.
دولت دمشق یکی دیگر از دلایل خود برای مردود دانستن این کنفرانس را مشارکت نداشتن دولت اصلی حاکم بر این کشور؛ یعنی جمهوری عربی سوریه دانسته است.
این بیانیه تأکید دارد: کشورهای شرکت کننده در کنفرانس بروکسل همچنین به صورت غیر انسانی دست به محاصره و تحریم اقتصادی مردم سوریه سوریه زدهاند، به طوری که سوریها در تأمین نیازهای اولیه خود مانند سوخت، غذا و دارو ناتوان هستند، این اقدام را می توان تناقض کامل با هدف اعلام شده این گونه کنفرانسها دانست.
سوریه اعلام کرد: دیگر بر کسی پوشیده نیست که برگزارکنندگان کنفرانس مذکور تا چه میزان ارائه کمک های بشردوستانه به سوریه را سیاسی می کنند و آن را به پیش شرط های سیاسی گره میزنند که هیچ ارتباطی با الزامات و اهداف کار بشردوستانه ندارد که از این دست میتوان به مانع تراشی در روند بازسازی، ممانعت از بازگشت آوارگان و اصرار بر عدم حمایت از آنها در سوریه پس از بازگشت آنها به کشورشان برشمرد.
در این بیانیه آمده است: از دیگر دلایل سیاسی بودن این کنفرانس، دعوت نشدن روسیه یا دیگر کشورهای دارای موضع متعادل برای شرکت در این کنفرانس است.
این وزارت خاطرنشان کرد که سوریه پیش از آن که توسط تروریسم مورد حمایت غرب هدف قرار گیرد و ضربه بخورد، یک کشور خودکفا با رشد اقتصادی تقریبا بالایی بود که بدهی خارجی یا نیازی به کمک کشور دیگری نداشت و در خط مقدم کشورهایی بود که پذیرای پناهجویانی از کشورهای منطقه می شد.
وزارت امور خارجه در پایان بار دیگر تأکید کرد که کمک واقعی ملت سوریه مستلزم آن است که در وهله نخست اشغالگری، سرقت ثروت آنها پایان یابد، تحریمهای اقتصادی لغو شود و ااز این موضوع تنها به صورت کاملا هدف بشردوستانه و نه به عنوان ابزاری برای تحقق اهداف سیاسی استفاده شود که در تناقض با منافع و حقوق مردم سوریه است.
انتهای پیام/