به گزارش گروه اقتصادی یکتا، بورس روز گذشته با رشد شاخص کل به پایان رسید اما شاخص هم وزن با ریزش همراه شد.
کارشناسان معتقدند؛ صنایعی مانند خودروسازی و پتروشیمی است که این روزها بیشترین توجهات را به خود جلب کرده است. البته موضوع انتشار فهرست ابربدهکاران بانکی هم باعث شده تا گروه بانکی ها نیز تحت تاثیر قرار گرفته و روزهای حساسی را پیش روی خود ببینند.
تحلیلگران مالی بر این عقیده هستند، اخبار مذاکرات برجام روی معاملات بازار سرمایه تاثیر بسزایی دارد. اگر برجام احیا شود بورس روند افزایشی خود را ادامه میدهد و همچنان نقدینگی جدید وارد بازار سهام میشود. اما اگر برجام احیا نشود تالار شیشهای روند صعودی ملایمی را تجربه میکند.
اقتصاددانان معتقدند، بعد از ریتم حرکتی صعودی بورس که اغلب صنایع رشد خوبی را شاهد بودند، به نظر میرسد در حال حاضر شاخص کل در تلاش برای دستیابی به محدوده یک میلیون و 670 هزار واحد است. البته اگر بازار به محدوده مذکور برسد اصلاحاتی نیز به دنبال خواهد داشت اما تعادل بازار پایدار خواهد بود.
بورس ایران نیازمند سوتزنان قهار
حفاظت جانی و شغلی همیشه یکی از مهمترین دغدغههای سوت زنان بوده و در موارد زیادی علت اصلی عدم افشای اطلاعات از طرف افراد آگاه به همین موضوع برمیگردد. «برنامه افشاگر SEC» برای حمایت از سوتزنان قوانین زیادی را در نظر گرفته است که در سال های اخیر بهصورت مداوم دستخوش تغییرات و بازبینیهای فراوان قرار گرفته تا بستری امن را برای سوتزنان فراهم کند.
در استرالیا و نیوزیلند، قانون سوت زنی به طور خاص کارفرمایان را ملزم میکند که هویت یک افشاگر را محرمانه نگه دارند، مگر در شرایط خاص.
در ژاپن نیز دستورالعمل دقیقی از دولت در مورد نحوه محافظت از هویت یک سوتزن در طول تحقیقات دارد تا طرفهای ذینفع متوجه نشوند که تحقیقات توسط گزارش یک سوتزن آغاز شده است.
در انگلستان، این حمایتهای بقدری بالاست که کارمندان گاهی اوقات سعی میکنند خود را به عنوان افشاگر معرفی کنند تا از حمایت بیشتری برخوردار شوند. این نکته منجر به تغییر قوانین انگلستان در چند سال گذشته شد تا تاکید کنند که سوتزنان قبل از اینکه واجد شرایط حمایت شوند باید مواردی را که در راستای منافع عمومی است، گزارش دهند.
انچه دیگران میخوانند:افت 52 درصدی ارزش فعلی سهام عدالت
علاوه بر مواردی که گفته شد میتوان به این مورد هم اشاره کرد که SEC به دلیل محدودیتهای دانشی و اجرایی خود توانایی مقابله با فساد در بازار مالی را به تنهایی ندارد، بنابراین راهنماییهای سوت زنان/افشاگران میتواند باعث شود تا پایگاه دانش کمیسیون گسترش پیدا کرده و بینشی را در مورد فعالیتهای که برای سرمایهگذاران آمریکایی مضر است، ارائه دهد که SEC را قادر میسازد تا منابع محدود خود را بهطور بهینه هدف قرار دهد.
حقیقت این است که بازار سرمایه ایران با وجود گستردگی در ابعاد طی سالهای گذشته و ورود سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی متنوعتر، هنوز خانواده بسیار بزرگی از فعالان حرفهای ندارد و تعداد افراد مطلع با قدرت نفوذ بالا، زیاد نیست. این موضوع در کنار تضاد منافع مورد بحث در خصوص انتشار اطلاعات مربوط به تخلفات و در مرحله بعد، معضلاتی نظیر از دست دادن موقعیتهای شغلی، حرفهای، پایگاه اجتماعی درون سازمانی و مواردی از این دست، ضرورت ایجاد کمیسیون قدرتمند با قوانین سختگیرانه را به شدت بالا میبرد.
بر همین اساس، صرف ایجاد یک کمیسیون برای افشاگری بدون درنظر گرفتن حساسیتهای موجود، یک رفع تکلیف بدون نتیجه خواهد بود.
انتهای پیام/