به گزارش یکتاپرس این جعبه سیاه با سلولهای خورشیدی تغذیه میشود تا در صورت از کار افتادن سایر منابع تامین انرژی آن به فعالیت خود ادامه دهد. در داخل آن، رایانهها و هارد دیسکها یا دیسکهای سختی وجود خواهد داشت تا «گزارشهای مستقل و بیطرفانهای از رویدادهایی که منجر به نابودی این سیاره شد» بر روی آنها ضبط و ثبت شود.
مجموعه دادههای مربوط به سطح آب دریاها، دمای هوا، سطح گاز دیاکسید کربن موجود در جو زمین و سایر اندازهگیریهای محیطی در کنار پستهای توییتری، عنوانها و مطالب منتشر شده که در مورد تغییرات آب و هوایی که از سوی الگوریتمی از اینترنت استخراج و مستند میشوند.
طراحان آن امیدوارند که همچون جعبه سیاه هواپیما، جعبه سیاه زمین نیز پس پایان جهان در درک دلایل این رخداد به بازماندگان احتمالی کمک کند. در حال حاضر، هارد دیسکهای طراحی شده برای این جعبه سیاه فضایی به اندازه ثبت اطلاعات ۳۰ تا ۵۰ سال دارد که در آینده قابل ارتقا است.
البته هنوز مکان دقیق استقرار این سازه به دلیل ملاحظاتی از جمله «ثبات ژئوپلیتیکی و زمینشناسی» انتخاب نشده و بخشی از جزئیات این پروژه نیز در هالهای از ابهام قرار دارد ولی آغاز ساخت و استقرار آن از سال آینده میلادی قطعی شده است.