به گزارش گروه اقتصادی یکتاپرس، ساتنا و پایا دو سیستم بانکی هستند که با استفاده از این دو سیستم میتوانید برای حواله بانکی استفاده کنید که در این گزارش به بررسی ساتنا و پایا خواهیم پرداخت.
روزانه در سطح کشور مبالغ بسیار زیادی جابه جا میشود که عملیات کارت به کارت دارای سقف تراکنش میباشد و این بی شک یکی از مهمترین و اصلیترین معضلات مشتریان بانکهای کشور میباشد. اما آیا روشی وجود دارد که به کمک آن بتوانیم مبالغ زیادی را جا به جا کنیم؟ پاسخ این سوال مثبت میباشد و برای جابجایی مبالغ بسیار زیاد روشهایی وجود دارد که شاید با آنها زیاد آشنا نباشیم.
روشهایی که در این زمینه وجود دارند، عبارتند از ساتنا و پایا که شاید اغلب ما تفاوت این گزینه را ندانیم و این در حالی است که چندین بار در رسانههای مختلف اسم آنها به گوش ما رسیده است. با این وجود در این گزارش از نمناک قصد داریم شما را با ساتنا و پایا و تفاوتهای این دو سیستم بانکی آشنا سازیم که طبیعتا میتواند به شما در انتقال مبالغ بالای سقف مجاز کمک کند. همراه ما باشید.
ساتنا چیست؟
سال گذشته (۱۳۹۷) بخشنامهای مطرح شد که در آن میزان مبلغ کارمزدهای بانکی افزایش یافت تا عموم مردم و مشتریان بانکهای مختلف به سمت استفاده از همراه بانکها و اینترنت بانکها روی بیاورند و به نحوی فرهنگ سازی شود. ساتنا در اصل مخفف «سامانه الکترونیکی تسویه ناخالص آنی» میباشد که برای اولین بار در سال ۱۳۸۵ به دلیل انتقالات بین بانکی البته الکترونیک رونمایی و به مرور مورد استفاده قرار گرفت که مشتریان میتوانند با استفاده از سامانه بدون هیچ محدودیتی اقدام به انتقال مبالغ متفاوت و همچنین بدون هر گونه کارمزدی کنند که واقعا سامانهای بسیار پرکاربرد میباشد.
مدت زمان واریز ساتنا
با این وجود در سیستم ساتنا زمانیکه شما از آن استفاده میکنید، تصور کنید که در یک روز چندین ساتنا داشته اید، بصورت تک تک به حساب شما واریز خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است که مدت زمان این عملیات بین ۲ ثانیه تا ۲۰ دقیقه متغیر میباشد. لازم به ذکر است که آمار روزانه استفاده از ساتنا در سطح کشور چیزی نزدیک به ۹ هزار بار میباشد که اتفاقی ناخوشایند است چرا که هنوز بسیاری از مشتریان با این سیستم کارهای روزمره خود را انجام نمیدهند و کارمزدهای بانکی را میپردازند.
محدودیت انتقال ساتنا
در کل ساتنا یا حواله ساتنا حداقل از مبلغ ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان مورد استفاده قرار میگیرد که این میتواند مشکل سقف کارت به کارت روزانه را برطرف کند. همچنین این حواله همان گونه که گفته شد در بازه ۲ ثانیه تا ۲۰ دقیقه البته در حین زمان کاری بانکها انجام خواهد شد و در غیر اینصورت به روز کاری بعد موکول خواهد شد. توصیهای که برای شما داریم این است که حتما این فرایند را ابتدای صبح انجام دهید.
پایا چیست؟
پایا در اصل همانند ساتنا میباشد که یک سیستم کاملا الکترونیک انتقال مبالغ بانکی و بین بانکی میباشد که مشتریان هر بانک میتوانند به کمک این سامانه اینترنتی مبلاغی را از حساب خود به حساب مشتریان دیگر حواله سازند. پایا برای افراد حقیقی و حقوقی کاربرد دارد و در ادامه به کاربرد آن خواهیم پرداخت.
تصور کنید شما مالک یک شرکت بزرگ با ۱۵۰ کارمند یا یک کارگاه کوچک خیاطی با ۵ نفر کارمند هستید. شما در طول هر ماه باید مبلغی را به عنوان حق السعی به آنها واریز کنید و طبیعتا باید هر ما شماره کارتها را تک تک وارد کنید و سپس مبلغ مدنظر را برای اشخاصی که برای شما کار میکنند را واریز کنید. این کار بسیار سختی است و بی شک نیاز به تمرکز بالایی دارد!
جای نگرانی نیست چرا که در سامانه پایا شما به بانک شماره کارت مشتریان، حقوق آنها و... را تعریف میکنید و بصورت مستقیم هر ماه از حساب شما به حساب کارمندان شما هزینه تعریف شده که میتواند برای هر کارمند متفاوت باشد، واریز خواهد شد و میتواند در زمان بسیار موثر واقع شود و در زمان و حتی آلودگی هوا نیز میتواند نقش داشته باشد.
مدت زمان واریز پایا
مدت زمان حواله پایا روزانه ۳ بار میباشد. یعنی چی؟ بر فرض مثال اگر شما امروز ساعت ۱۲ ظهر اقدام به استفاده از پایا کنید، روز آینده در ۳ ساعت ۷:۳۰ صبح، ۹:۳۰ صبح و یا ۱۱:۳۰ صبح به حساب فردی که حواله کردید واریز خواهد شد و به همین دلیل حواله ساتنا از حواله پایا طرفداران بیشتری دارد چرا که سرعت آن بالاتر است و اگر میخواهید به یک حساب در طول روزها و ماههای آینده واریزی داشته باشید، از پایا استفاده کنید.
محدودیت انتقال پایا
انتقال از طریق پایا حداقل ۱ ریال و حداکثر ۹۹.۹۹۹.۹۹ تومان میباشد و اگر حوالهای انجام شود، هیچ راه ابطال وجود ندارد و توصیهای که برای شما داریم این است که حتما قبل از کلیک بر روی انتقال، مشخصات شخص را بصورت کامل مشاهده کنید و در غیر اینصورت فقط شما مسئول هستید و بانک هیچ مسئولیتی را بر عهده نخواهد گرفت.
تفاوتهای ساتنا و پایا در یک نگاه
خب تا این قسمت از این مطلب با ساتنا و پایا به میزان کافی آشنا شده اید و هم اکنون میدانید که کدامیک از این گزینهها برای شما مناسب هستند. از این در ادامه یک جمع بندی کلی خواهیم داشت تا بهتر بتوانید با این دو حواله یعنی ساتنا و پایا آشنا شوید.
حداقل مبلغ انتقال وجه از ساتنا ۱۵ میلیون تومان (۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال) و حداکثر ۵۰ میلیون تومان (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال) میباشد.
حداقل مبلغ انتقال وجه از پایا ۱ ریال و حداکثر ۹۹.۹۹۹.۹۹۹ تومان میباشد.
انتقال مبلغ در ساتنا سریعتر از پایا میباشد.
پایا برای بلند مدت مناسب است.
فرم انتقال وجه ساتنا
برای انتقال وجه از طریق ساتنا و پایا روش سادهای که وجود دارد این است که از طریق همراه بانکهایی که قابلیت انتقال وجه از طریق ساتنا را دارا هستند، استفاده کنید. برای انتقال وجه از طریق ساتنا شما نیاز به شماره شبا شخص مورد نظر خود دارید که باید از قبل اقدام به دریافت شماره شبا حساب از شخص متقابل نمائید و سپس واریز کنید.
اما روش دیگری که برای انتقال وجه ساتنا و پایا وجود دارد این است که به بانک مراجعه کنید و درخواست فرم انتقال وجه ساتنا و یا فرم انتقال وجه پایا کنید که یک فرم ساده و آسان برای انتقال وجه است و میبایست اقدام به پر کردن حایگاههای خالی کنید.
انتهای پیام/