مردم خروج از رکود اقتصادی را فعلا احساس نمی کنند / رشد صنعت داخلی با افزایش تورم | یکتاپرس
فرزانی در گفتگو با یکتاپرس؛
حجت اله فرزانی، گفت: این نکته را فراموش نکنیم که تورم سبب رشد صنعت داخلی می شود و دوران تورم را دوران رونق تولیدات اقتصادی گفته می شود.
کد خبر: ۲۰۲۳۱
۱۱:۱۱ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۹

حجت اله فرزانی

به گزارش خبرنگار اقتصادی یکتاپرس، چند روز گذشته رییس کل بانک مرکزی در صفحه مجازی خود نوشت: اداره حساب‌های اقتصادی بانک مرکزی رشد اقتصادی کشور، که از فصل دوم سال جاری مثبت شده بود، درسه ماهه سوم سال نیز مثبت بوده است.

رشد 3.9+ درصد با نفت و 2.9 + درصد بدون نفت در سه ماهه سوم سال ثبت شده است. بنابراین، اقتصاد در دو فصل متوالی دوم و سوم سال 99 رشد مثبت داشت. الذا، امروز با اطمینان میتوان از گذر اقتصاد ایران از دوره سخت تحریم و رکود ناشی از آن و ورود به دوره رشد مجدد اقتصادی خبر داد.

بر اساس این گزارش، بسیاری از مردم نسبت به گفته های همتی واکنش نشان دادند که چرا این خروج رکود در زندگی روزمره افراد مشاهده نمی شود؟ در همین راستا با حجت اله فرزانی، اقتصاددان درباره خروج رکود اقتصادی رییس کل بانک مرکزی با خبرنگار اقتصادی یکتاپرس گفتگو کرد.

وی با اشاره به اینکه براساس آمارهای بانک مرکزی در گزارشات هرساله این موارد اعلام می شود. بیان کرد: موضوعی که مدیرعامل بانک مرکزی اعلام کردند بر این اساس است که حجم فروش نفت کشورمان با توجه به فشار حداکثری آمریکا که به دلیل تحریم های ظالمانه ترامپ در نظر گرفته بودند ، نسبت به گذشته با مشکلات بسیاری همراه بود. محدودیت های شدید از سوی دولت ترامپ برای فروش نفت ایران وجود داشت.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه آمار رشد تولیدات مواد داخلی هم از نظر صنعتی به جز نفت 2.9 دهم درصد بود که توسط بانک مرکزی منتشر شد، که نشان می دهد بدون فروش نفت این درصد اعلام شده است و ما رشد اقتصادی در این حوزه را داشتیم.

خروج رکود اقتصادی چه زمانی در جامعه مشخص می شود؟

فرزانه با تاکید بر اینکه این رشد می تواند برآورد خروج از رکود دانست ، آمارهای صنعتی رشد داشته است اما سوال اینجا است که این سیر صعودی چه زمانی در جامعه خود را نشان می دهد؟، افزود: البته این نکته را فراموش نکنیم که تورم سبب رشد صنعت داخلی می شود. دوران تورم را دوران رونق تولیدات اقتصادی گفته می شود، تورم سبب می شود که تولیدات داخلی رشد داشته باشند. از این دیدگاه می توانیم بگوییم که از رکود خارج شده ایم.

این کارشناس تاکید کرد: البته رشد 2.9 دهم درصد رشد قابل معقولی برای کشورهای توسعه یافته است اما برای کشورهای در نوظهور که بازدهی نوظهور دارند و در حال توسعه هستند؛ معمولا رشد های بین 6 الی 7 درصد به بالا و گاهی اوقات هم دو رقمی می تواند به صورت مبرم در سطح جامعه مشاهده کرد.

وی ادامه داد: برای مثال به رشد اقتصادی چین توجه کنید در یک دهه اخیر 11 یا 12 دهم درصد رشد داشته است. رشد 2.9 دهم درصد اقتصادی ایران در یک بازده زمانی مشخص می شود. رشد صنعتی داخلی به حدی برسد که صادرات آغاز شود و منابع مورد نیاز تولیدات مواد صنعتی وارد شود و این چرخه رشد پایدار نیاز یک مقدار زمان دارد.

فرزانه با اشاره به اینکه زمانی که رشد پایدار داشته باشیم می توانیم درآمد خانوار را به صورت پایدار محقق کنیم، بیان کرد:  فعلا این رشد ها موقتی است که درآمدهای پیدار ایجاد می کند و در این میان برای خانوار درآمدی ایجاد نمی کند. این موارد سبب می شود که حرف مردم درست باشد زیرا مردم این خروج رکود را احساس نکردند.

برای رسیدن به رفاه به یک دهه نرخ 5 دهم درصدی نیاز است

وی یاداور شد: اگر به صورت دائم برای یک دهه حداقل نرخ 3 الی 5 دهم درصدی به صورت مداوم داشته باشیم، آن وقت آن درآمد پایدار ناشی از 5 دهم درصد سالیانه را مردم می توانند در زندگی خود احساس کنند. برای آنکه آثار آن مملوس شود و در رفاه مردم دیده شود به مدت یک دهه زمان نیاز است. اکنون همه خروج رکود را در درآمد سالانه خود مقایسه می کنند. اگر می خواهیم بگوییم که آیا سیاست ها موفق بودند یا خیر ؟ باید از این دیدگاه نگاه کنیم که چند سال رشد متوالی داشتیم و این رشد پایدار سبب درآمد پایدار برای خانواده شده است که بتوانند توسعه پایدار برای معیشت خانوار داشته باشند.

وی با اشاره یه اینکه اکنون وضعیت اقتصادی ایران با تورم حاد دست و پنجه نرم می کند، افزود: بسیاری از کشورهای دنیا زمانی که تولیدات افزایش پیدا می کند، حقوق کارگر و دستمزد کارمندان متناسب با آن رشد افزایش پیدا می کند؛ زیرا آن کشورها بازار فعال کار دارند.

فرزانی در پایان، گفت: در ایران یک شورا است که نرخ حقوق را برای کارگران تعیین می کند و مقدار حقوق کارمندان هم با ارائه بودجه توسط مجلس مشخص می شود ؛ با افزایش تورم، زندگی مردم هم تحت تاثیر تورم قرار می گیرد.  اکنون که رییس کل بانک مرکزی درباره خروج رکود صحبت می کند به چشم مردم نمی آید و آنها معتقدند که سفره های ما کوچتر، رفاه کمتر و معیشت هم سخت تر شده است، زیرا خروج رکود اقتصادی فعلا در بخش صنعتی است.

انتهای پیام/

برچسب ها: بانک مرکزی

این خبر را به اشتراک بگذارید:

ارسال نظرات
از اینکه دیدگاه خود را بدون استفاده از الفاظ زشت و زننده ارسال می‌کنید سپاسگزاریم.
نام:
ایمیل:
نظر: