به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی یکتاپرس، تنها دو روز پس از آغاز تزریق واکسن فایزر در انگلیس دو نفر از کادر درمان با عوارض جانبی روبرو شد و دو پرستار نیز در ایالت آلاسکا دچار مشکل شدند اما این پایان چالش فایزر نبود و پس از آن اندک اندک آمار عوارض جانبی شدید در کشورهای دیگر و حتی مرگ و میر پس از دریافت واکسن فایزر نیز اعلام شد. به عنوان مثال تزریق واکسن فایزر به تعدادی از افراد مسن در نروژ باعث مرگ آنها شد و به روی برخی افراد نیز تاثیرات جانبی خطرناکی داشت. مقامات بهداشتی در نروژ می گویند در مجموع 29 نفر در این کشور بعد از تزریق واکسن فایزر به آنها فوت کرده اند.
به دنبال این رویداد کشورهای منطقه اسکاندیناوی و سایر کشورها اعلام کرده اند برای تزریق واکسن کرونای فایزر به اتباع خود دقت بسیار بیشتری را اعمال خواهند کرد.
هرچند استرالیا تا به حال سفارش خرید 10 میلیون دوز واکسن فایزر را ثبت کرده اما به نظر می رسد، به دنبال مرگ عده ای از تزریق کنندگان این واکسن در نروژ، اکنون برای تزریق واکسن فایزر کاملا احتیاط کند.
به گفته گرگ هانت وزیر بهداشت استرالیا، این کشور خواستار دریافت اطلاعات فوری و جزییات بیشتر در مورد تبعات استفاده از واکسن کرونا در نروژ است.
وی از تماس با مقامات اداره کالاهای درمانی استرالیا برای هماهنگی به منظور دریافت اطلاعات مورد نیاز از نروژ و شرکت فایزر خبر داده است. وزارت خارجه استرالیا نیز در این زمینه با همتایان نروژی خود تماس گرفته است.
آسوشیتدپرس در گزارشی به قرارداد میان رژیم صهیونیستی و شرکت فایزر پرداخت و فاش کرد: طبق قرارداد مذکور، رژیم صهیونیستی در ازای دریافت واکسن به فایزر وعده داده تا انبوهی از اطلاعات پزشکی دریافت کنندگان واکسن را در اختیار این شرکت قرار دهد.
طبق گزارش های موجود رژیم صهیونیستی به طور هفتگی اطلاعات درباره گروههای سنی با ویژگیهای نژادی، قومیتی، جنسیتی و.. را در اختیار فایزر قرار می دهد.
منتقدان اشاره می کنند چنین قراردادی از لحاظ اخلاقی چالش های مهمی در بر دارد از جمله آنکه احتمال نقض حریم شخصی افراد وجود دارد.
با وجود آغاز موج سوم کرونا در ژاپن، مقامات بهداشتی و درمانی در این کشور به شدت با تزریق واکسنهای مشهور به مردم بدون بررسی های دقیق محلی و داخلی مخالف هستند و قصد ندارند بر خلاف دیگر کشور روند این بررسی ها را کوتاه یا حذف کنند.
آنها واکسنهای فایزر، مدرنا و آکسفورد را تحت بررسیهای دقیق قرار دادهاند و تا زمان اطمینان کامل از کارایی این واکسنها، برنامه واکسیناسیون را شروع نخواهند کرد. آنها همچنین منتظرند نتیجه تزریق این واکسنها در سایر کشورها را نیز مشاهده و بررسی کنند.
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در واکنش به شکست های واکسن فایزر در توییتر نوشت: «خاخام ارشد رژیم صهیونیستی بعد از دریافت هر دو دز واکسن فایزر اگرچه به سرنوشت ۲۹ نروژی درگذشته یا ۱۳ اسقاطیلی بلزپالسی شده، دچار نشد؛ اما دوباره به کرونا مبتلا شد».
گفتی است، چندی پیش حضرت آیتالله خامنه ای ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور را ممنوع اعلام کردند و گفتند:« آمریکایی ها اگر توانسته بودند واکسن تولید کنند این افتضاح کرونایی در کشورشان به وجود نمیآمد که در یک روز حدود ۴ هزار نفر تلفات داشته باشند. ضمن اینکه اساسا به آنها اعتمادی نیست و گاهی این واکسنها برای آزمایش بر روی ملتها است».
انتهای پیام/
با سپاس